ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κίνδυνος απένταξης για το Open Mall της Άρτας

Τον κίνδυνο απώλειας των κονδυλίων για την υλοποίηση του έργου Open Mall της Άρτας επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας με επιστολή του προς τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, την οποία κοινοποιεί και στους επικεφαλής των παρατάξεων.

Στην επιστολή του, ο Εμπορικός Σύλλογος επισημαίνει ότι από τον Ιούλιο είχε επισημάνει την καθυστέρηση του έργου από την πλευρά του δήμου, ζητώντας να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα, κάτι το οποίο δεν έγινε. Στις 10 Ιανουαρίου 2022, ο Εμπορικός Σύλλογος έστειλε επιστολή στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», εκφράζοντας τους φόβους του για το έργο. Σε απάντηση, στις 20 Ιανουαρίου 2022, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης έστειλε email στον Δήμο, με κοινοποίηση στον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας, στο οποίο αναφερόταν ότι δεν έχει ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα του έργου που είχε καταθέσει ο Δήμος, στις 16 Μαρτίου 2021, και στο οποίο προβλεπόταν η ολοκλήρωση της μελέτης της συνολικής ανάπλασης του κέντρου της πόλης, μέρος του οποίου αποτελεί και η ανάδειξη του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου που έχει ενταχθεί στο ΕΠΑνΕΚ. Σε συνέχεια, βάσει του χρονοδιαγράμματος, προβλέπονταν η δημοσίευση του διαγωνισμού για την εργολαβία τον Σεπτέμβριο του 2021, η οποία θα έχει διάρκεια υλοποίησης 18 μήνες. «Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν υποβληθεί τα Τεύχη Δημοπράτησης για την εργολαβία που αφορά στο έργο “Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αρταίων”, προκειμένου να προεγκριθούν όπως προβλέπεται, θα παρακαλούσα να υποβάλετε άμεσα νέο επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε η Πράξη πλέον να μπει σε καθεστώς επιτήρησης, καθώς, δεδομένων των συνθηκών, είναι πιθανή η απένταξη της από το ΕΠΑνΕΚ», σημείωνε χαρακτηριστικά.
«Απ’ όλα τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι το έργο μπαίνει σε επιτήρηση με κίνδυνο να χαθεί», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας.

Σχετικά άρθρα

Μια νέα συνεργασία με άξονα το Open Mall της Άρτας

Δήμος Αρταίων- Παραδόθηκε η οριστική μελέτη για το Open Mall

Ηπειρωτικός Αγών

Άρτα- Μαύρα πανιά στις βιτρίνες και αυτοκινούμενη πορεία διαμαρτυρίας