OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δήμος Αρταίων- Παραδόθηκε η οριστική μελέτη για το Open Mall

Στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων παραδόθηκε από τους μελετητές η οριστική μελέτη για το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) της Άρτας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται παρεμβάσεις και εργασίες σε όλο το πεζοδρομημένο κομμάτι έκτασης 20.000τ.μ του κέντρου της πόλης της Άρτας, και όχι σε τμήμα του. Στις εργασίες περιλαμβάνονται αντικατάσταση πλακοστρώσεων, νέα φωτιστικά led, σιντριβάνια σε διάφορα σημεία, υδραυλικές μπάρες στις εισόδους των πεζοδρόμων, νέες φυτεύσεις, βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων, κοινόχρηστα ποδήλατα, παγκάκια, ασύρματο δίκτυο wifi, έργα τέχνης, ενημερωτικές πινακίδες, έξυπνες διαβάσεις πεζών, αστικός εξοπλισμός κ.ά.
Η διαδικασία ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, αλλά και στο Ταμείο Ανάκαμψης, προχωρά κανονικά, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του έργου, όπως δήλωσε και ο δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης στους μελετητές, προσθέτοντας πως πρόκειται για μια πλήρη αστική παρέμβαση ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αναλυτική ενημέρωση θα υπάρξει στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Σχετικά άρθρα

Μια νέα συνεργασία με άξονα το Open Mall της Άρτας

ΞΕΝΙΑ Άρτας – Δεύτερες σκέψεις στο παρά πέντε της δημοπράτησης

Μετωπική σύγκρουση για τα έργα φυσικού αερίου στην Άρτα