ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Καταστροφές από ανεμοστρόβιλους στα ορεινά της Άρτας

Με ανεμοστρόβιλους και συνεχείς βροχοπτώσεις ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο τις απογευματινές ώρες , ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται τα ποτάμια.

Πιο έντονα φαινόμενα παρουσιάστηκαν στην περιοχή των Θεοδώριανων Άρτας με έναν ανεμοστρόβιλο να σηκώνει τις σκεπές από 20 περίπου κατοικίες, ενώ το ίδιο συνέβη στην περιοχή των Μελισσουργών, όπου σημειώθηκαν και πτώσεις δέντρων και στύλων της ΔΕΗ.
Ακριβής εικόνα για τις ζημιές που προκλήθηκαν δεν υπάρχει ακόμα, λόγω και του προχωρημένου της ώρας, ενώ επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας και των δήμων.
«Συναγερμός» σήμανε και στην περιοχή του Μετσόβου, όπου επικράτησαν σφοδροί άνεμοι που έφτασαν ακόμη και τα 130 χλμ. την ώρα, με αποτέλεσμα την ανατροπή νταλίκας που κινούνταν στη γέφυρα του Ανηλίου, επί της Εγνατίας Οδού.
Από τις έντονες βροχοπτώσεις στο όριο βρίσκονται τα ποτάμια της περιοχής, ενώ αρκετοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει παρασέρνοντας φερτά υλικά, ωστόσο, προς το παρόν, στο λεκανοπέδιο, όπου και η λίμνη Παμβώτιδα υπερχείλισε, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Σχετικά άρθρα

Ανεμοστρόβιλος ξήλωσε στέγες σε χωριά της Παραμυθιάς

Αποστόλης Τζελέτας

Ζημιές και προβλήματα σε όλη την Ήπειρο

«Μελισσουργοί. Τα μνημεία… μετά τον σεισμό του 1967»