ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανεμοστρόβιλος ξήλωσε στέγες σε χωριά της Παραμυθιάς

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε σε κοινότητες του Δήμου Σουλίου ανεμοστρόβιλος, που έπληξε την περιοχή το βράδυ της Πέμπτης.

Τουλάχιστον δέκα σπίτια στις κοινότητες Αγοράς και Σκανδάλου έχουν μείνει χωρίς στέγη, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν τις κεραμοσκεπές, με τους κατοίκους να περνούν τη νύχτα σε σπίτια συγγενών και φίλων. Ζημιές έχουν προκληθεί, επίσης, σε καμινάδες και περιφράξεις, σε κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς και σε τυροκομείο της περιοχής.
Συνεργεία της ΔΕΗ χρειάστηκε να παρέμβουν σε τουλάχιστον 20 περιπτώσεις για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, λόγω πτώσης στύλων και δέντρων, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο δίκτυο του ΟΤΕ.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και στη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου, ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ανέφερε πως εξετάζεται να ζητηθεί η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόνισε πως πρωταρχικό μέλημα είναι οι πληγείσες οικογένειες να μπορούν να βρίσκονται με ασφάλεια στα σπίτια τους, ενώ σημείωσε πως η πολιτική προστασία βρίσκεται σε επιφυλακή για το νέο κύμα κακοκαιρίας, βρισκόμενη σε συνεχή επικοινωνία με τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργο.

Σχετικά άρθρα

Καταστροφές από ανεμοστρόβιλους στα ορεινά της Άρτας

Ζημιές και προβλήματα σε όλη την Ήπειρο