Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κλειστά κομμωτήρια, αλλά ανθούν οι επισκέψεις «κατ’ οίκον»

Με κλειστά κομμωτήρια και κουρεία εδώ και ένα μήνα και με την περίοδο των γιορτών να πλησιάζει, χωρίς να ξέρουν ακόμη τι μέλει γενέσθαι, οι επαγγελματίες παραμένουν σε απόγνωση.

Ακόμη και αν τις επόμενες ημέρες αποφασιστεί η λειτουργία των κομμωτηρίων, η «καραντίνα» κατά τη διάρκεια των εορτών προφανώς θα επηρεάσει αρνητικά στην πελατεία και τους τζίρους τους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κομμωτών και Κουρέων Ιωαννίνων Νίκος Καλαμπόκης.
Μάλιστα, ήδη από την πρώτη καραντίνα έχει διαπιστωθεί ότι το 30% των πελατών δεν επέστρεψαν στα κομμωτήρια, όπως ανέφερε, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον, παράνομη βέβαια μέσα στις συνθήκες της πανδημίας.
«Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Γίνεται ζημιά και δυστυχώς, λόγω της απόγνωσης, έχουν φτάσει στο σημείο να μην παρανομούν μόνο οι παράνομοι, αλλά και οι επαγγελματίες», σημείωσε, προσθέτοντας πως οι συνέπειες δεν είναι μόνο οικονομικές, αλλά και υγειονομικές.
Όπως ανέφερε, ενδιαφέρον υπάρχει από τον κόσμο για το πότε θα ανοίξουν ξανά τα κομμωτήρια, ωστόσο το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο, με δεδομένο πως εστίαση και διασκέδαση δε θα λειτουργήσουν. «Δε σώζεται η κατάσταση, αλλά έστω να μπαλώσουμε κάποιες τρύπες», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Πρόστιμα σε δύο κομμωτήρια

Με αυστηρούς περιορισμούς βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια

Απαγορεύεται και το κούρεμα κατ’ οίκον

Γεωργία Χαλάτση