Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απαγορεύεται και το κούρεμα κατ’ οίκον

Κουρεία, κομμωτήρια και υπηρεσίες περιποίησης είναι μεταξύ των δραστηριοτήτων που έχουν ανασταλεί λόγω του κορωνοϊού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα μεγάλο μέρος επαγγελματιών διαφόρων κλάδων, καθώς χάνουν εισοδήματα προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Η λειτουργία κομμωτηρίων και κουρείων έχει σταματήσει με τις αποφάσεις που ελήφθησαν το περασμένο Σάββατο, με τη Συντεχνία Κουρέων και Κομμωτών Ιωαννίνων να καλεί όλα τα μέλη της να τηρήσουν το μέτρο, επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι απαγορεύεται και η παροχή των υπηρεσιών κατ’ οίκον και σε μεμονωμένους πελάτες, κάτι που έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

«Η εν λόγω δραστηριότητα ενέχει σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία ακόμη και σε ήρεμη περίοδο, πολλώ δε μάλλον τώρα που είναι αυξημένη η ανάγκη για λήψη όλων των μέτρων υγιεινής και απολύμανσης για την πρόληψη της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού», ανέφερε ο πρόεδρος της Συντεχνίας Νίκος Καλαμπόκης, τονίζοντας ότι η παράβαση των οδηγιών των αρμοδίων αρχών συνεπάγεται αυστηρές ποινικές κυρώσεις, οι οποίες σε περίπτωση μετάδοσης της ασθένειας και διακινδύνευσης της ζωής των συνανθρώπων μας, φτάνουν μέχρι και σε ισόβια κάθειρξη.Σημείωσε δε ότι έχουν ήδη εντοπιστεί περιπτώσεις ιδιοκτητών που δεν τήρησαν την απαγόρευση σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το οικονομικό πλήγμα, πάντως, και για τον συγκεκριμένο κλάδο είναι εξαιρετικά μεγάλο, καθώς πολλοί επαγγελματίες όχι μόνο δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις προς το κράτος, αλλά αντιμετωπίζουν και θέματα επιβίωσης.

Ήδη μέσω της ΓΣΕΒΕΕ έχουν ζητηθεί μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, όπως ανέφερε ο κ. Καλαμπόκης, ευελπιστώντας πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών.

Σχετικά άρθρα

Πρόστιμα σε δύο κομμωτήρια

Με αυστηρούς περιορισμούς βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια

Κλειστά κομμωτήρια, αλλά ανθούν οι επισκέψεις «κατ’ οίκον»

Γεωργία Χαλάτση