ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Από διαδραστικούς πίνακες μέχρι απολυμαντικά

Απολυμαντικά μέσα που εξασφαλίστηκαν με δωρεά από την εταιρία Παπουτσάνης, μέσω της ΚΕΔΕ, παρέδωσαν στο 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο οι εκπρόσωποι των αρχών της εκπαίδευσης και του δήμου Ιωαννιτών, σε συνέχεια άλλων δωρεών που αφορούν και τον εξοπλισμό των σχολείων.

Συνολικά 32 διαδραστικούς πίνακες έχει προσφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης για σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ένα σημαντικό τεχνολογικό εξοπλισμό, που αφορά οκτώ φορητούς υπολογιστές, έξι βιντεοπροβολείς και δύο πολυμηχανήματα, διέθεσε η Ύπατη Αρμοστεία σε σχολεία των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.
Τα 460 τεμάχια απολυμαντικών ειδών παρέδωσαν στο σχολείο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Καμπουράκης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Αϊβατίδης, τονίζοντας την αδιάκοπη προσπάθεια για τον εξοπλισμό των σχολείων, τόσο με απολυμαντικά μέσα, αλλά και με εξοπλισμό και ιδιαίτερα εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.
Το 40% του μαθητικού δυναμικού της Ηπείρου, δηλαδή 16.600 μαθητές βρίσκονται στα Γιάννενα και σύμφωνα με την καταγραφή των αναγκών, περίπου 1600 μαθητές χρειάζονται εξοπλισμό, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.
Στην προσπάθεια για την εξασφάλισή τους, πέρα από την ΠΕΔ, θα σταθεί αρωγός και ο δήμος Ιωαννιτών, όπως ανέφερε ο κ. Αϊβατίδης, καλώντας και τους συμπολίτες μας που έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν.
«Δε νοείται στη σύγχρονη εκπαίδευση να μην έχει ηλεκτρονικά μέσα, όχι μόνο στην περίοδο που διανύουμε, αλλά γενικότερα», σημείωσε και ευχαρίστησε τις εταιρίες και τους φορείς που έχουν ενισχύσει τα σχολεία αλλά και τις κοινωνικές δομές του δήμου.

Σχετικά άρθρα

Θα δοθούν προς χρήση τα σχολικά γυμναστήρια, αλλά άγνωστο πότε

Από παράταση σε παράταση, καθώς τα προκάτ καθυστερούν

Χρήσιμος εξοπλισμός από τα… «κουφάρια»