ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θα δοθούν προς χρήση τα σχολικά γυμναστήρια, αλλά άγνωστο πότε

Στα μέσα Οκτωβρίου, στην καλύτερη των περιπτώσεων, πρόκειται να παραχωρηθούν από τον δήμο Ιωαννιτών στα αθλητικά σωματεία προς χρήση τα σχολικά γυμναστήρια.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννης Αϊβατίδης στην επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία έθεσε το θέμα στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου.
Δεδομένου ότι η σχολική περίοδος έχει ξεκινήσει και τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους επικαιροποιούν καθημερινά το οικογενειακό τους πρόγραμμα, ανάλογα με τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται, η κ. Καλογιάννη είχε θέσει τα ερωτήματα αν όντως απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την οποιαδήποτε θετική γνώμη, έγκριση ή και κάποιας μορφής αδειοδότηση για την παραχώρηση, και αν ναι, για ποιον λόγο μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις.
Ο κ. Αϊβατίδης απάντησε ότι τα σχολικά γυμναστήρια θα δοθούν με την ομαλοποίηση των σχολείων, περιγράφοντας μια διαδικασία συνεννόησης των σωματείων με τους διευθυντές των σχολείων, κατάθεση αιτημάτων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και εν συνεχεία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως είναι σαφές, όλα αυτά απαιτούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα κάποιων εβδομάδων.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο