Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαμονή σε στρατόπεδο και συγχρωτισμός

Μετά τους αστυνομικούς της Ηπείρου και οι πυροσβέστες διαμαρτύρονται για τις μετακινήσεις συναδέλφων τους, εν μέσω πανδημίας, αλλά και για τις συνθήκες διαμονής τους, σε πρόσφατη μετακίνηση στην Πελοπόννησο προκειμένου να συμβάλλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

«Μάλλον η καμπάνια της Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό και η προσπάθεια μη διασποράς της νόσου στην κοινότητα δεν αφορά την Πυροσβεστική ή μάλλον δεν αφορά την Περιφέρεια Π.Υ. Ηπείρου και τις υπαγόμενες σ αυτήν Διοικήσεις και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Μήπως νομίζετε ότι η πυροσβέστες έχουν ανοσία στη νόσο;», σημειώνει σε καταγγελία της προς την φυσική και πολιτική ηγεσία η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.

Όπως επισημαίνει προφανώς η ηγεσία θεωρεί ότι οι πυροσβέστες έχουν ανοσία, γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά ότι στις τελευταίες μετακινήσεις στην πυρκαγιά της Μάνης διατέθηκαν ως χώρος ξεκούρασης δύο θάλαμοι χωρητικότητας 40 ατόμων, με δύο τουαλέτες ο κάθε θάλαμος, σε στρατόπεδο της περιοχής.

Μάλιστα, αυτό συνέβη την ώρα που συνάδελφοί τους από άλλες περιοχές, διέμεναν σε ξενοδοχείο με έξοδα της υπηρεσίας. «Για εμάς, που για να πάμε στη πυρκαγιά στη Μάνη απαιτούνται μόνο 12 ώρες, να παραμείνουν οι συνάδελφοι εκεί μόνο πέντε ημέρες και οι αλλαγές 20 συναδέλφων να γίνουν με λεωφορείο χωρητικότητας 24 ατόμων, ήταν αρκετό. Δεν συζητάμε καν για θέματα απολύμανσης χώρων και υγιεινής¨, σημειώνει η Ένωση.

Επιπλέον καταγγέλλει ότι παρά τον συγχρωτισμό ατόμων απ’ όλη την χώρα, τέθηκαν κανονικά σε υπηρεσία με την επιστροφή τους.

«Το πλέον αυτονόητο θα ήταν επιστρέφοντας να παραμείνουν σε κατ’ οίκον υπηρεσία τουλάχιστον για επτά ημέρες, προκειμένου να μην διασπείρουν τον ιό εάν κόλλησαν, και να επιστρέψουν στην Υπηρεσία αφού υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο. Αντί αυτού τέθηκαν κανονικά σε Υπηρεσία, ρισκάροντας τυχόν διασπορά του ιού και το κλείσιμο Πυροσβεστικού Σταθμού σε περίπτωση εκδήλωσης κρούσματος, όπως έγινε π.χ. στην Π.Υ. Κορωπίου», σημειώνουν οι πυροσβέστες και καταγγέλλουν την έλλειψη κρατικής ευθύνης.

Σχετικά άρθρα

Πρωτοβουλίες για την κάλυψη των κενών στην ορεινή διάσωση

Κλείνουν αγωνιστικά την αντιπυρική περίοδο

Γεωργία Χαλάτση

Εκ νέου πρόεδρος ο Βασίλης Βράστος