ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κλείνουν αγωνιστικά την αντιπυρική περίοδο

Σε μια από τις ελάχιστες κατά τη διάρκεια των ετών κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας προχωρούν οι άνδρες και γυναίκες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ηπείρου, την ερχόμενη Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, κλείνοντας αγωνιστικά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, με το βλέμμα στην επόμενη.

Στόχος της κινητοποίησης που διοργανώνει η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου, είναι να τεθούν στη φυσική και πολιτική ηγεσία, ιδιαίτερα μετά τη σύσταση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τα ζητήματα που αφορούν τις εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες, αλλά και την εν γένει λειτουργία του σώματος, με γνώμονα την αποτελεσματικότητα στην πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.
Στα πάγια θέματα είναι το επίδομα επικινδυνότητας, η αμοιβή υπερεργασίας, που σήμερα δεν υπάρχει καθώς για την υπερεργασία πληρώνονται με ρεπό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και η ανάγκη μονιμοποίησης των συμβασιούχων, καθώς υπάρχουν υπάλληλοι «πολλών ταχυτήτων», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Βράστος. «Αναμένουμε από το νέο υπουργείο να δει τα θέματά μας σοβαρά, υπάρχουν προτάσεις και αν ποτέ κληθούμε, θα τις διατυπώσουμε», σημείωσε.
Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας θα γίνει επίδοση ψηφίσματος στον συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας, καθώς και στον Διοικητή Ηπείρου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στην κεντρική πλατεία, όπου το ψήφισμα θα επιδοθεί και στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δημ. Μαυρογιώργο.
Ενόψει της κινητοποίησης, στο διοικητήριο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου βρέθηκε κλιμάκιο μελών του διοικητικού συμβουλίου της Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Γρίβα, ο οποίος δήλωσε τη στήριξή του στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
Ο κ. Γρίβας τόνισε ότι άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος με αυταπάρνηση δίνουν τις μάχες για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, χωρίς να υπάρχουν τα μέσα και οι συνθήκες που θα έπρεπε.
Είναι ανάγκη να υπάρξει ένα συντεταγμένο εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. ΟΙ συνεχείς παλινωδίες του πολιτικού συστήματος με τα διαφορετικά μοντέλα διαχείρισης και οι ευκαιριακές επικλήσεις της κλιματικής αλλαγής δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γρίβας.

Σχετικά άρθρα

Μετακομίζει στην αυτοδιοίκηση ο Βασίλης Βράστος

Σε επιφυλακή με συνεχείς περιπολίες η Πυροσβεστική

Δε θα αποφευχθούν και φέτος οι μετακινήσεις πυροσβεστών

Γεωργία Χαλάτση