ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέος διευθυντής και τμηματάρχες στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων

Στην αντικατάσταση της πλειονότητας των διευθυντών των καταστημάτων κράτησης σε όλη την Ελλάδα, καθώς και των προϊσταμένων τμημάτων, προχώρησε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στο «Διάυγεια», διευθυντής στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων αναλαμβάνει ο Σπυρίδων Τσίρκας, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Σωφρονιστικού Ενηλίκων με βαθμό Α΄, διαδεχόμενος την επί σειρά ετών διευθύντρια Έλενα Αγαπητού, η οποία αφήνει πίσω της ένα σημαντικό έργο.
Προϊστάμενος στο Τμήμα Διοίκησης- Οικονομικού ορίστηκε ο Βασίλειος Θώμος, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Σωφρονιστικού Ενηλίκων με βαθμό Α΄, που υπηρετούσε στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, ενώ προϊστάμενος στο Τμήμα Φύλαξης ορίστηκε ο Ιωάννης Βρυώνης, υπάλληλος του κλάδου ΔΕ Φυλάκων με βαθμό Α΄.
Οι αλλαγές των επικεφαλής στις φυλακές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας να τις χαρακτηρίζει μνημείο αναξιοκρατίας και επιλογής ημετέρων. «Το επιτελικό κράτος στις Φυλακές τελικά αποκαλύφθηκε. Επί έντεκα μήνες αρνιόταν πεισματικά να κάνει κρίσεις Διευθυντών και Τμηματαρχών που έχουν να γίνουν από το 2010. Για αρκετό διάστημα πειραματίστηκε τοποθετώντας απλούς μα ημέτερους υπαλλήλους στη θέση Διευθυντών και Αρχιφυλάκων, ενώ ταυτόχρονα, καρατόμησε κριμένους Διευθυντές και Αρχιφύλακες και τους υποβίβασε σε απλούς υπαλλήλους», σημειώνει η Ομοσπονδία και καταλήγει: «Δυστυχώς δεν είναι απλά θέμα παλαιοκομματικής συμπεριφοράς, αλλά απόπειρα παλινόρθωσης των πλέον συντηρητικών πρακτικών της δεκαετίας του 1960 και της ΕΡΕ. Κάποιοι επέλεξαν να παίξουν με την προσωπικότητα πολλών συναδέλφων, μα κυρίως με την τύχη του εργασιακού μας χώρου. Δυστυχώς, θα καταγραφούν ως σύγχρονοι Ηρόστρατοι. Εδώ θα είμαστε και με κάθε αφορμή θα τους το θυμίζουμε».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Δεν έκλεισε ούτε ένας χρόνος από την εκλογή της Ν.Δ. και το πολυδιαφημισμένο “επιτελικό κράτος” του κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε στον βωμό των κομματικών τοποθετήσεων και εξυπηρετήσεων. Οι αλλαγές και ο τρόπος που υλοποιήθηκαν οι τοποθετήσεις στις φυλακές της  χώρας όπως  και στο σωφρονιστικό κατάστημα Ιωαννίνων, με την κραυγαλέα καρατόμηση της διευθυντρίας αλλά και του αρχιφύλακα του καταστήματος,  αποδεικνύουν ότι για τη Ν.Δ., τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτης,  η αξιολόγηση  είναι  σχέδια επί χάρτου και επικοινωνιακές τακτικές που δεν πείθουν κανέναν. Αυτό είναι το σχέδιο των νέων φυλακών που ανακοινώνουν και οι βουλευτές της Ν.Δ. στα Ιωάννινα. Φυλακές κομματικού μητρώου.  Δε μας εκπλήσσει,  τους ξέρουμε πολύ καλά, καιρός να τους μάθουν και οι νεώτεροι. Μαζί με τη διαγωγή  “κοσμιοτάτη”  επιστρέφουν και οι πλέον συντηρητικές πρακτικές των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων».

Σχετικά άρθρα

Κατάρτιση στη «Συντήρηση κτιρίων» για 30 κρατούμενους

Το ενδιαφέρον στις εκλογές για τη Νομαρχιακή Επιτροπή

Χωρίς τεχνητά διλήμματα και εγκλωβισμούς προχωρά το ΚΙΝ.ΑΛ.