ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δύο έργα αποχέτευσης στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Την ένταξη δύο ακόμη έργων αποχέτευσης ακαθάρτων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Το πρώτο έργο αφορά τη β΄ φάση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Κ. Ελεούσας του δήμου Ζίτσας, με τη συνολική δημόσια επιλέξιμη δαπάνη να ανέρχεται σε 2.037.148,06 ευρώ. Περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκος 7.720 μ, την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων, φρεατίων, δύο αντλιοστασίων, κατασκευή δύο καταθλιπτικών αγωγών, συνολικού μήκους 455 μ. κ.α. Το δίκτυο θα συνδεθεί με το υφιστάμενο της Ελεούσας, από το οποίο θα γίνεται μεταφορά στον βιολογικό καθαρισμό για την κατάλληλη επεξεργασία και την τελική διάθεσή τους.
Το δεύτερο έργο αφορά τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμών Αμφιθέας και Αγίου Ταξιάρχη του δήμου Νικολάου Σκουφά, με τη συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 3.197.162,54 ευρώ. Προβλέπεται να κατασκευαστούν 9.283 μ. αγωγοί, προκατασκευασμένα φρεάτια και πέντε τεμ. αντλιοστασίων. Τα ακάθαρτα θα καταλήγουν στον βιολογικό καθαρισμό Κομποτίου, ο οποίος είναι εγκεκριμένος και υπό κατασκευή.

Σχετικά άρθρα

Αυτοψία Ευρωπαίων στα συγχρηματοδοτούμενα έργα

Αποστόλης Τζελέτας

Σύγχρονος εξοπλισμός για το Κέντρο Υποστήριξης Εξατομικευμένης Ιατρικής Ακρίβειας

Καφέ κάδοι στους δήμους Νικ. Σκουφά, Ζηρού και Ζίτσας