ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

70 τεμάχια προς διάθεση στον Δημοτικό Λαχανόκηπο

Εβδομήντα είναι τα διαθέσιμα τεμάχια στον Δημοτικό Λαχανόκηπο, στη θέση «Βοιδολίβαδο» της δημοτικής κοινότητας Σταυρακίου, όπως κάνει γνωστό ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας– Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Ιωαννιτών.

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Δικτύου Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον δήμο Ιωαννιτών» και έχει ως κύριο σκοπό να βοηθήσει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης (άποροι, κοινωνικά αποκλεισμένοι, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, αλλά και πολίτες με χαμηλά εισοδήματα) στην κάλυψη των αναγκών τους σε κηπευτικά, παρέχοντας τους καλλιεργήσιμη γη εκτάσεως 60 τ.μ. Συνολικά υπάρχουν 240 τεμάχια, με τα 170 να καλλιεργούνται.
Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., με αυτό του το εγχείρημα, προσπαθεί να στηρίξει τους αδύναμους συμπολίτες μας και ευελπιστεί, μέσα από αυτή τη δομή, οι ωφελούμενοι, πέρα από την κάλυψη των αναγκών τους, να κοινωνικοποιηθούν και να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής τους, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Αιτήσεις για τους δημοτικούς λαχανόκηπους πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο στα γραφεία του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. (Αβέρωφ 6, 2ος όροφος). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2651054265-66.

Σχετικά άρθρα

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κάλεσμα για συνδρομή στους πληγέντες από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

Στόχος βανδαλισμού ο 5ος Βρεφονηπιακός Σταθμός