ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρωθυπουργικά εγκαίνια στη βάση αεροδιακομιδής του ΕΚΑΒ στο Άκτιο

Τη βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Ακτίου, που θα καλύπτει όλη τη δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά αλλά και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου, εγκαινίασε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η βάση αεροδιακομιδών του Ακτίου είναι η πέμπτη στη χώρα και η τρίτη στη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει πολυτιμότερο πράγμα από την ανθρώπινη ζωή και μέριμνα της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει ίσους όρους και ίσες δυνατότητες πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα και ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας των πολιτών σε αυτή τη χώρα. Οι νησιώτες και όσοι διαμένουν σε ορεινά χωριά, είχαν για πάρα πολλά χρόνια μια εγγενή ανισότητα, καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αποτελούσε για μας πρώτη μέριμνα να διασφαλίσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό και να μειώσουμε τόσο το χρόνο, όσο και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Η βάση αεροδιακομιδών στο Άκτιο θα λειτουργήσει χάρη στη συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει υπερήφανος, που αναδεικνύονται όχι μόνο η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και οι δυνατότητες προσφοράς και κοινωνικού έργου δίπλα στον άνθρωπο.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποσταλάκης, Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός Αεροπορίας Γεώργιος Μπλιούμης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Τζανετής και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός έφτασε στο αεροδρόμιο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπέτη Μπαζιάνα και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που προσφέρει το ελικόπτερο, το οποίο πλέον βρίσκεται στη δύναμη της βάσης.

Σχετικά άρθρα

Ο ενιαίος συντονισμός έχει και απαιτήσεις

Γεωργία Χαλάτση

Και εντός και εκτός πόλης το ΕΚΑΒ

Η ζωή χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα