ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανακοίνωσε υποψηφίους η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

Τους υποψηφίους στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου παρουσίασε η Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου, ασκώντας κριτική στην περιφερειακή αρχή αλλά και τις υποψήφιες παρατάξεις, καλώντας τον κάθε εργαζόμενο όχι μόνο να ψηφίσει την παράταξη, αλλά και να συμμετέχει ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες, στο λαϊκό κίνημα και στην αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων του.

«Το ψηφοδέλτιο της ΑΡ.Π.Η. συγκροτεί ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, μια αντικαπιταλιστική συνεργασία, για να κατακτήσουμε μια Ήπειρο που να μας ανήκει, για μια ζωή που μας αξίζει, με το κεφάλαιο να χάνει εξουσία, ιδιοκτησία και πλούτο», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Ζήκος, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων.

Η παράταξη βάζει στο ίδιο «κάδρο» την περιφερειακή αρχή με επικεφαλής τον Αλ. Καχριμάνη, αλλά και τις παρατάξεις με επικεφαλής τους κ.κ. Ζάψα, Δημητρίου και Ριζόπουλο, λέγοντας πως δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά στην πολιτική τους. «Οι παρατάξεις αυτές συγκροτούν το αστικό μπλοκ, που στέκεται εχθρικά απέναντι στον εργαζόμενο, τα δικαιώματά του και θέλει να προστατέψει και να θωρακίσει τα συμφέροντα των ντόπιων καπιταλιστών», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι υποψήφιοι της ΑΡΠΗ στα Γιάννενα είναι οι μηχανολόγος μηχανικός Παναγιώτης Βλάχας, συνταξιούχος Παρασκευή Γαλατά, αγρότης-εικαστικός Λεωνίδας Γεωργίου, αργυροχρυσοχόος Βασίλης Γιώτης, συνταξιούχος Φανή Γκαρτζώνη, μεταπτυχιακός Βαγγέλης Ηλίας, κτηνοτρόφος Σωτήρης Καραφέρης, πρόεδρος Σωματείου μετάλλου Χρήστος Κλείτσας, μάγειρας Θεόδωρος Κοσμάς, οικοδόμος Γιώργος Κωσταδήμας, βαρελοποιός Μαρία Μαγειρία, ιδιωτική υπάλληλος Λουίζα Μάγκου, γεωπόνος, μέλος ΔΣ σωματείου Γεωπόνων Δημήτρης Μπακόλας, οικοδόμος Δημήτρης Μωραΐτης, εργοδηγός Γιώργος Παπαπέτρου, γραμματέας τοπικής δικ. επιτροπής σωματείου Εργαζ. Praktiker Χρήστος Πασσιάς, κτηνοτρόφος Χρήστος Πεππές, ιδιωτική υπάλληλος Ευαγγελία Πλιάτσικα, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ντορέτα Ρίζου, αρχιτέκτονας Αθηνά Σιαφάκα, οδοντίατρος Σπύρος Σταχούλης, σπουδάστρια ΙΕΚ Αρετή Τάσση, καθηγήτρια Αγγλικών Ευαγγελία Τόλη, δάσκαλος Κωνσταντίνος Τσιούπης, πρόεδρος τοπικής δικ. επιτροπής σωματείου Εργαζ. Praktiker Ανδρέας Χρυσοχόου.

Στην Π.Ε. Άρτας υποψήφιοι είναι οι γεωπόνος Γιώργος Βρατσίστας, ιδ. υπάλληλος Λαυρία Λάκκα, συνταξιούχος Δημήτρης Λάμπρης, φοιτήτρια Μυρτώ Μαγκλάρα, φοιτήτρια Αποστολία-Νεφέλη Ματσούκα, φυσικός Φώτης Μποτσώλης, επαγγελματίας Απόστολος Σιαπάτης, υδραυλικός Κωνσταντίνος Τσιώρης, γεωπόνος Κωνσταντίνα Φωτιά, φοιτητής Χρήστος Δραγώνας.

Στην Π.Ε Θεσπρωτίας, οι μεταπτυχιακή φοιτήτρια-εργαζόμενη Δήμητρα Ευθυμίου, οικοδόμος Σωτήρης Λιαμπότης, δημοσιογράφος Ευαγγελία Ντούρου, άνεργος Άγγελος Πάνου, φυσικός Κώστας Σούρλας, συνταξιούχος Νίκος Σπύρου, εκπαιδευτικός Νίκος Τζέρπος, κοινωνική λειτουργός Έλενα Φειδεροπούλου, επαγγελματίας Γιώργος Χεκίμογλου.

Τέλος, στην Π.Ε. Πρέβεζας υποψήφιοι είναι οι εργαζόμενος στον τουρισμό Γιώργος Αποστόλου, φιλόλογος-συγγραφέας Στέργιος Ηλίας, γυμναστής Γιάννης Θάνης, μηχανικός υλικών Δήμος Μανίκας, χειριστής μηχανημάτων Λαμπράκης Μπόμπορης, γεωπόνος Βαγγέλης Νάνος, δασκάλα Ελένη Τέφα, εργαζόμενη στον τουρισμό Ελισάβετ Υφαντή, συνταξιούχος Μαρίνα Τζάκου.