Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Άφησαν πίσω την εξάρτηση

Την τελετή ολοκλήρωσης δέκα μελών της Κοινωνικής Επανένταξης πραγματοποίησε το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαρτίου, επισφραγίζοντας και επιβραβεύοντας τη θεραπευτική πορεία των ανθρώπων, που άλλαξαν τρόπο ζωής και επανήλθαν ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, η αναπληρώτρια αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, η αντιπεριφερειάρχης Πρωτοβάθμιας υγείας Ελένη Περιστέρη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κοινωνικής πρόνοιας και συνοχής Μαργαρίτα Γκογκάκη, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών Σοφία Μαρκούλα, ο πανοσιολογιότατος Καλλίνικος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, το επίτιμο μέλος του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ Βάσω Παπαδιώτη και εκπρόσωποι επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.
Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσιάστηκε ένα σύντομο και επίκαιρο θεατρικό δρώμενο από τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας με αντιπολεμικό μήνυμα.
Τα δέκα μέλη, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα, μοιράστηκαν συναισθήματα και σκέψεις, ευχαρίστησαν τις οικογένειές τους, την ομάδα τους αλλά και τον εαυτό τους. «Ένα μεγάλο μπράβο σε μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Α., ενώ στάθηκαν στο νόημα της προσπάθειας, το οποίο επισήμαναν στα παιδιά που τώρα ξεκινούν την πορεία τους στις μονάδες του ΚΕΘΕΑ.
«Ελπίζουμε, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του Φορέα, να παραμείνει ενεργή η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ ώστε να επαναληφθεί η τελετή και την επόμενη χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία της επιλογής στην ψυχοκοινωνική προσέγγιση, η οποία στοχεύει στις ρίζες του προβλήματος, υποστηρίζει ολοκληρωμένα τον άνθρωπο και τον εμπλέκει ενεργητικά στη διαδικασία της προσωπικής του αλλαγής. Δωρεάν, χωρίς διακρίσεις, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και ευχαριστεί θερμά την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας.

Σχετικά άρθρα

Μετά τη μελισσοκομία… τα αρωματικά φυτά

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας

Κατάρτιση με στόχο την επανένταξη

Γεωργία Χαλάτση