ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιστρέφει ως Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας ο Δ. Μαυρογιώργος

Στην ευθύνη του Δημήτρη Μαυρογιώργου περνά ξανά ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς μπορεί να αποχώρησε συνταξιοδοτούμενος από τη θέση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας στο τέλος του 2023, αλλά επιστρέφει ως περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας.

Η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και στην ουσία χρειάστηκε λίγος χρόνος για να περαιωθεί η τυπική διαδικασία.

Την επιλογή επιστροφής ενός συνταξιούχου, αντί μιας ανοιχτής πρόσκλησης, μέσω της οποίας θα γινόταν η επιλογή ενός νεότερου σε ηλικία, σχολιάζει δηκτικά η περιφερειακή παράταξη «ΦΩΣ» με επικεφαλής τον Λάμπρο Γεωργόπουλο.

«Ο κ. Καχριμάνης διόρισε έναν συνταξιούχο στον ρόλο του συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Μαυρογιώργο (το ότι είναι Βλάχος και από το Μέτσοβο περνάει σε δεύτερη μοίρα –εξάλλου ξέρουμε ότι μόνο εκεί υπάρχουν ικανοί…» αναφέρει, προσθέτοντας ότι «συνταξιούχος θα έπρεπε να είναι, κατά τη γνώμη μας και για το καλό του τόπου, και ο ίδιος ο κ. Καχριμάνης». «Ο κ. Καχριμάνης, με απόφασή του, διόρισε έναν συνταξιούχο στον δόλο του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Μαυρογιώργο (το ότι είναι Βλάχος και από το Μέτσοβο περνάει σε 2η μοίρα, εξάλλου ξέρουμε μόνο εκεί υπάρχουν ικανοί…). Συνταξιούχος θυμίζουμε είναι και ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ και πρώην υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου. Συνταξιούχος θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας και για το καλό του τόπου, να είναι και ο ίδιος ο κ. Καχριμάνης. Το παράδοξο, το κράτος να στέλνει στην σύνταξη όποιον πάνω από 67 έτη και στην Ήπειρο έχουμε να διοικούν την Υγεία, την Πολιτική Προστασία και την ίδια την Ήπειρο αυτοί που έπρεπε να είναι συνταξιούχοι, να χαρούν τις οικογένειές τους και τον πλούτο τους, απελευθερώνοντας την πάμπτωχη Περιφέρειά μας», σχολιάζει, καταλήγοντας, πως αν ήταν η παράταξή του περιφερειακή αρχή, θα προχωρούσε σε ανοικτό διαγωνισμό για την θέση του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά άρθρα

«Ψηφιακή ασπίδα» σε δάση και αλσύλλια

Αδυναμία ανταπόκρισης στο πλήθος των υποχρεώσεων

Προβλήματα και προτάσεις για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και πανδημίας