ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Και επίσημα η παραίτηση Ν. Κατσακιώρη από το ΠΓΝΙ

Τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Δυτική Ελλάδας, με καθήκοντα Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νίκος Κατσακιώρης, που υπέβαλε την παραίτησή του.

Στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του, ο κ. Κατσακιώρης σημειώνει ότι με συγκίνηση και ύστερα από πολλή σκέψη έλαβε τη δύσκολη απόφαση της παραίτησης. «Η θητεία μου στο ΠΓΝΙ συνέπεσε με πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία όλων εμάς που εργαστήκαμε στους υγειονομικούς χώρους, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος, δίχως αυτό να είναι υπερβολή. Αν γύριζα όμως τον χρόνο πίσω, πάλι αυτό θα έπραττα. Θα υπηρετούσα το ΠΓΝΙ, με κάθε κόστος. Οι αναμνήσεις των κοινών αγώνων -με το προσωπικό, τους αναπληρωτές διοικητές μου και τα μέλη του Δ.Σ του ΠΓΝΙ- οι δυσκολίες αλλά και οι χαρές, είναι όντως ανεξίτηλες, δε σβήνουν, δεν ξεθωριάζουν, και κάνουν την απόφαση μου παραπάνω από δύσκολη. Ευχαριστώ θερμά τους εργαζόμενους του νοσοκομείου που υπηρέτησα, οι οποίοι αποτελούν αναντίρρητα, τους στυλοβάτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας», σημειώνει και εκφράζει τις ευχαριστίες τους προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννη Καρβέλη, καθώς και τους εν ενεργεία, αλλά και πρώην διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, για την άψογη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει «πολύτιμους αρωγούς» στην προσπάθεια να πάει το νοσοκομείο ένα βήμα μπροστά, τον Πρόεδρο της Βουλής Κ.Τασούλα, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, καθώς και τον αείμνηστο δήμαρχο Μ. Ελισάφ, καθώς και τους Βουλευτές Ηπείρου και τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. «Αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να τους ευχαριστήσω δημοσίως, γιατί, όποτε ζητήσαμε τη συνδρομή τους για το νοσοκομείο, μάς προσέφεραν την “ηχηρή” βοήθεια τους, “σιωπηλά” και δίχως τυμπανοκρουσίες», σημειώνει. Ο κ. Κατσακιώρης ευχαριστεί επίσης τα τοπικά ΜΜΕ και εύχεται δύναμη και επιτυχία στον αναπληρωτή διοικητή Κωνσταντίνο Ντιναλέξη.
«Θέλω να ελπίζω ότι η παρουσία μου στο ΠΓΝΙ άφησε ένα “θετικό αποτύπωμα” στην ανάπτυξη του νοσοκομείου μας, αλλά πρωτίστως θέλω να ελπίζω ότι άφησε –περισσότερο- πιο “θετικό αντίκτυπο” στις συνειδήσεις του προσωπικού του ΠΓΝΙ, που αγόγγυστα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στους πολίτες των περιοχών υγειονομικής μας ευθύνης», καταλήγει ο κ. Κατσακιώρης.

Σχετικά άρθρα

Προτεραιότητα η επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών

«Ευχολόγιο» για αύξηση των αιμοδοτών

Συνεχής η προσπάθεια αναβάθμισης του ΠΓΝΙ