Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Τον πρόλαβε ο Τσίπρας

Η πρόταση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου για νέο κλειστό γυμναστήριο στην πόλη πριν την εξαγγελία του πρωθυπουργού, ο χώρος που αυτό θα γίνει, οι ων ουκ έστιν αριθμός υποψήφιοι και οι αφίσες τους που με την προχθεσινή νεροποντή βρέθηκαν πεταμένες στον δρόμο και μουσκεμένες, τράβηξαν την προσοχή της σημερινής Τσιμπίδας του Ηπειρωτικού Αγώνα. Τη συνοδεύει η μοναδική εικόνα άνοιξης.

Ανεξάρτητα από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κάθε παράταξης, οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν την ευχέρεια να αναλαμβάνουν και προσωπικές δεσμεύσεις. Έτσι, λοιπόν, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» Κώστας Κυριαζής, έκανε προ ημερών γνωστό -μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook- ότι θα τρέξει για να αποκτήσουν τα Γιάννενα ένα μεγάλο κλειστό γυμναστήριο, ικανό να καλύψει και τις ανάγκες των ομάδων, αλλά και να φιλοξενήσει σημαντικές διοργανώσεις. Τελικά, τον πρόλαβε ο πρωθυπουργός, με τον Κώστα Κυριαζή να επανέρχεται και να διερωτάται με χιούμορ, μήπως ο πρωθυπουργός τον διαβάζει. Βέβαια, το τρέξιμο ούτως ή άλλως θα χρειαστεί, καθώς η δέσμευση ήταν γενική και αόριστη. Επειδή ξέρουμε και τη μεθοδικότητά του, και την επιμονή του, αλλά και την αγάπη του για τον αθλητισμό, είμαστε σίγουροι πως η επανεκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο θα βοηθήσει στην πραγμάτωση του στόχου.

Α.Τ.

Η ένστασή μας

Ας μας επιτραπεί, όμως, να έχουμε και μία προσωπική ένσταση ως προς την καταλληλότητα του χώρου για την ανέγερση του νέου κλειστού. Το να έχεις μια αθλητική υποδομή 3.000 θέσεων μέσα στον αστικό ιστό, δε μας φαίνεται και τόσο καλή ιδέα. Γιατί απαιτεί συνοδά έργα, όπως για παράδειγμα τους κατάλληλους χώρους στάθμευσης. Κάποτε ο Βοτανικός ήταν έξω από την πόλη, ενώ σήμερα η οικοδόμηση είναι ραγδαία. Και αναφερόμαστε μόνο στις υποδομές, γιατί δε θέλουμε να ανοίξουμε το κεφάλαιο τι θα γίνει αν αποφασιστεί να φιλοξενηθούν οπαδοί των αποκαλούμενων μεγάλων ομάδων. Και στο κάτω-κάτω, εδώ και χρόνια έχει ανοίξει η κουβέντα να φύγει το ποδοσφαιρικό γήπεδο από το κέντρο της πόλης, θα «φυτέψουμε» ένα καινούριο σε μια άλλη γειτονιά, λες και δεν υπάρχει τόπος παραέξω να γίνει; Στο κάτω-κάτω μια οικοδομική άδεια έχουμε, δε θα κολλήσουμε σε αυτό.

Α.Τ.

Παντού υποψήφιοι

«Δίνουν και παίρνουν» τις τελευταίες εβδομάδες τα ανέκδοτα για το πλήθος των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων. Και πώς θα μπορούσε διαφορετικά… Περισσότεροι από 500 είναι οι συμπολίτες μας που ζητούν την ψήφο για τον δήμο Ιωαννιτών. Αν συνυπολογίσει κανείς τους περιφερειακούς δήμους, τους υποψηφίους για την περιφέρεια, που επίσης αγγίζουν τους 500, αλλά και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που μας επισκέπτονται συχνά πυκνά, δεν περισσεύουν και πολλοί… Όσο πλησιάζουμε δε προς τις εκλογές, η κινητοποίηση όλων εντείνεται, αφού η εκλογή ανάμεσα σε τόσους υποψηφίους, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Το καλό είναι ότι γεμίζουν τα καφενεία στα χωριά αυτές τις ημέρες…

Γ.Χ.

Ποιος ευθύνεται;

Η προχθεσινή απογευματινή νεροποντή είχε τα επακόλουθά της. Όχι πως εκείνη ευθύνεται για τις μικρές αφίσες με τις φωτογραφίες υποψηφίων, που ήταν πεταμένες σε διαφόρους δρόμους της πόλης, όπως για παράδειγμα στην οδό Τζαβέλλα και στην προέκταση της Χαριλάου Τρικούπη. Αλλά για το στραπατσάρισμά τους φέρνει ακέραια την ευθύνη. Τα χαρακτηριστικά αλλοιώνονται, το χαμόγελο γίνεται γκριμάτσα και από το επίθετο μένει ένα Βήτα αρχικό κι ένα σίγμα τελικό.

Λ.Τ.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΑΚΙ – Κλείνουν για καλοκαίρι κολυμβητήριο και γυμναστήριο

Ανάπτυξη αθλητικών εγκαταστάσεων σε ρεαλιστική βάση

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Και ναι και όχι για τις αθλητικές υποδομές του Ελληνικού