ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έγινε θεσμός το ITF Ioannina Cup

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκκίνηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος ITF Ioannina Cup, το οποίο για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων (ΟΑΙ), στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, με τους αγώνες να ξεκινούν την Κυριακή 2 Ιουλίου και να ολοκληρώνονται την Κυριακή 9 Ιουλίου.

Οι εγκαταστάσεις του ΟΑΙ είναι καθόλα έτοιμες να υποδεχθούν δεκάδες αθλητές και αθλήτριες από πολλές χώρες, οι οποίοι θα αγωνιστούν για να ανεβάσουν τη βαθμολογία τους στην παγκόσμια κατάταξη.
Σε συνέντευξη Τύπου ενόψει των αγώνων, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου καλωσόρισε την παγκόσμια διοργάνωση, που για ακόμη μια φορά αναμένεται να φέρει στα Γιάννενα πλήθος αθλητών και συνοδών, δηλώνοντας αρωγός στις προσπάθειες του Ομίλου.
«Είναι σημαντική η διοργάνωση τόσο για το ίδιο το άθλημα και τον Όμιλο όσο και για την πόλη, καθώς εδώ θα βρεθούν για δέκα ημέρες αθλητές και συνοδοί. Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι αρωγός αυτών των προσπαθειών, καθώς μόνο οφέλη έχουν και μόνο οφέλη προσδοκούμε. Εμείς, από την πλευρά μας, στηρίζουμε και θα είμαστε πάντα σταθερά προσανατολισμένοι στη στήριξη και την προσέλκυση τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων», ανέφερε και κάλεσε το γιαννιώτικο κοινό να παρακολουθήσει τους αγώνες.
Επίσης, ο κ. Παπαγεωργίου ανέδειξε τη σημασία του πάρκου Πυρσινέλλα και επεσήμανε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης, με στόχο να αποδοθεί ξανά στους Γιαννιώτες ένα πάρκο «κόσμημα» για την ευρύτερη περιοχή.
Την αξία και τη σημασία τέτοιων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που προσελκύουν πλήθος κόσμου στην περιοχή, σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης. «Είναι σημαντικό για την περιοχή μας. Θα βρεθούν εδώ, έλληνες και ξένοι αθλητές και θα μείνουν στην πόλη αρκετές ημέρες. Από αυτές τις διοργανώσεις έχουμε να προσδοκούμε μόνο θετικά», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζει ενεργά τη διοργάνωση.
Για μια διοργάνωση που έχει καταστεί θεσμός, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ομίλου Λάζαρος Γιώτης. «Είναι για εμάς μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις. Έρχονται οι καλύτεροι αθλητές αυτών των ηλικιών. Καλούμε τον κόσμο να έρθει και να παρακολουθήσει παιχνίδια αγοριών και κοριτσιών», ανέφερε ο κ. Γιώτης, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου για την ενεργή στήριξη.
Τέλος, η διευθύντρια των αγώνων Χρύσα Στεφοπούλου εξήγησε ότι στους αγώνες συμμετέχουν αθλητές 14 εως 18 ετών, που θέλουν να αποκτήσουν βαθμούς για την ένταξή τους στην επαγγελματική κατάταξη. «Ευχόμαστε στους αθλητές και τις αθλήτριες καλή επιτυχία στους αγώνες και καλούμε τον κόσμο να τους παρακολουθήσει», σημείωσε και ευχαρίστησε τους φορείς και τους χορηγούς που στηρίζουν τη διοργάνωση.
Οι αγώνες ξεκινούν καθημερινά στις 9 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 9 το βράδυ.

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησαν οι αγώνες του ITF Ioannina Cup

Με ρεκόρ συμμετοχών το ITF Ioannina CUP

Έπεσε η αυλαία στο ITF Ioannina Cup