ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

«5hours» στη μνήμη του Ερμή Θεοχαρόπουλου

Έναν αγώνα τρεξίματος 53 χιλιομέτρων από τα Γιάννενα στα Άγναντα οργανώνει η ΑΜΚΕ «Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος» αύριο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας ονομάζεται «5hours» όσες και οι ώρες που ο Θεοφάνης-Ερμής περίμενε το ελικόπτερο, αιμορραγώντας, μετά από πτώση του στην οροσειρά των Τζουμέρκων στις 30 Ιανουαρίου, μην προλαβαίνοντας να φτάσει τελικά ζωντανός στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, με πρωτεργάτες την οικογένεια του, φίλους ορειβάτες αναρριχητές αθλητές και μη, και άλλους ανθρώπους που ασκούν δραστηριότητες στο βουνό και με τη βεβαιότητα ότι ο Θεοφάνης Ερμής θα ζούσε αν είχε αντιμετωπιστεί και μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο, ξεκίνησε μια συνολική έρευνα για την εναέρια προστασία της ανθρώπινης ζωής στη χώρα μας.

Βάσει των καταγεγραμμένων επειγόντων περιστατικών, υπολογίζεται ότι πάνω από 85.000 τον χρόνο, δηλαδή 233 την ημέρα ή σχεδόν 10 περιστατικά την ώρα, αφορούν υπερ-επείγοντα περιστατικά, που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα στον τόπο του συμβάντος και άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο.

Επείγον περιστατικό δε νοείται μόνο το ατύχημα, αλλά όλες εκείνες οι αιφνίδιες περιπτώσεις που αφορούν την υγεία και τη ζωή μας, όπως εμφράγματα, καρδιαγγειακά, αλλεργίες, αιμορραγίες, πνευμονικά, εγκαύματα κλπ. Αν τώρα στα παραπάνω προσθέσει κάποιος και τις φυσικές καταστροφές, λόγω της κλιματικής αλλαγής, που κάνουν όλα και πιο συχνά την εμφάνιση τους και συχνά προκαλούν καταστροφές στα οδικά δίκτυα, κάνοντας την πρόσβαση με ελικόπτερο, τη μοναδική γρήγορη και αποδοτική επιλογή.

«Στόχος μας είναι να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να αποκτήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον στα επείγοντα περιστατικά μέσα από τέτοιες δράσεις και να μπορεί ακόμα περισσότερος κόσμος να εξασκεί δραστηριότητες στη φύση καθώς θα αισθάνεται περισσότερο ασφάλεια»

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων στις 7 το πρωί του Σαββάτου και θα τερματίσει στην Άγναντα, όπου ήταν και ο τόπος κατοικίας του Ερμή Θεοχαρόπουλου τα τελευταία χρόνια. Η διαδρομή είναι όλη ασφάλτινη, έχει μήκος 53 χλμ. και θετική υψομετρική διαφορά 1.140 μέτρα.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα https://www.5hours.gr/

Σχετικά άρθρα

Εσπερίδα για την εναέρια διάσωση στη μνήμη του Ερμή Θεοχαρόπουλου

Έτρεξαν για τον Ερμή

Ηπειρωτικός Αγών

Με μισθωμένα μέσα και τέλος 1 ευρώ ανά επισκέπτη η νέα υπηρεσία εναέριας έρευνας και διάσωσης