ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έπεσε η αυλαία στο ITF Ioannina Cup

Έχοντας κερδίσει τους αθλητές αλλά και το κοινό με την άψογη διοργάνωση, το διεθνές τουρνουά ITF Ioannina Cup, που διεξήχθη από τις 4 έως τις 11 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων στο πάρκο Πυρσινέλλα, ολοκληρώθηκε με την απονομή των κυπέλλων στους νικητές.

Νικητές αναδείχθηκαν η Δήμητρα Παύλου και ο Αδαμάντιος Σταύρακας, που αγωνίστηκαν απέναντι στην Αθηνά Πίττα και τον Θοδωρή Μητσάκο, αντίστοιχα, στους τελικούς που έγιναν την Κυριακή.
Την απονομή του κυπέλλου στα κορίτσια έκανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, συγχαίροντας τους νικητές των αγώνων αλλά και όλους τους αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο ITF Ioannina Cup. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία των αθλητικών διοργανώσεων που, πέραν της ανάδειξης του αθλήματος, συμβάλλουν καθοριστικά στην προβολή της περιοχής μας. «Θέλουμε να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο αυτές τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Η μεγάλη νικήτρια του ITF Ioannina Cup Δήμητρα Παύλου αγωνίστηκε δυνατά, παρά τον τραυματισμό της, και κατόρθωσε μετά το ITF της Κέρκυρας να κερδίσει το έπαθλο και στα Γιάννενα. «Είμαι πολύ χαρούμενη για τα αποτελέσματα που έχω καταφέρει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι θέλει να φτάσει στην κορυφή, ακολουθώντας τα πατήματα της Μαρίας Σάκκαρη, με την οποία είναι ξαδέρφες.
Τους αθλητές και τις αθλήτριες συνεχάρη η διευθύντρια αγώνων του ITF Ioannina Cup Χρύσα Στεφοπούλου, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση. «Είμαστε χαρούμενοι γιατί, κάτω από αντίξοες συνθήκες, καταφέραμε να διοργανώσουμε τους αγώνες. Είχαμε αθλητές απ’ όλο τον κόσμο που ήρθαν στα Γιάννενα και αγωνίστηκαν, προσφέροντας όμορφο θέαμα στους δεκάδες θεατές», σημείωσε. Τέλος, ευχαρίστησε την περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Ιωαννιτών, τους χορηγούς, αλλά και την 6η ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ, που βοήθησαν ώστε να διεξαχθούν οι αγώνες με ασφάλεια, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Σπ. Ζαννιάς για την ολυμπιακή προετοιμασία

Στα Γιάννενα βρέθηκε για τους τελικούς του ITF Ioannina Cup ο πρώην πρόεδρος της ΕΦΟΑ και νυν πρόεδρος της Ολυμπιακής προετοιμασίας της ελληνικής ομάδας Σπύρος Ζαννιάς, ο οποίος τόνισε τη σημασία των διοργανώσεων αυτών για την ανάδειξη πρωταθλητών. «Όλοι οι μεγάλοι αθλητές έχουν περάσει από τέτοιες διοργανώσεις. Ανάμεσα σε αυτούς ο Τσιτσιπάς, η Σάκκαρη, η Λάκη και πολλοί άλλοι, οι οποίοι σήμερα διαγράφουν μεγάλη πορεία στο τένις», σημείωσε, δίνοντας τα εύσημα στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΙ για την επιτυχημένη διοργάνωση, κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Ο κ. Ζαννιάς αναφέρθηκε στην ολυμπιακή ομάδα που αναχωρεί για το Τόκιο, όπου θα διεξαχθούν, χωρίς θεατές, οι Ολυμπιακοί αγώνες. Φέτος, οι προσδοκίες για μετάλλια είναι πολλές, καθώς πολλοί αθλητές πηγαίνουν με αξιώσεις.
Την Ολυμπιακή Αποστολή αποτελούν 83 αθλητές από 20 διαφορετικές Ομοσπονδίες. Το τένις θα εκπροσωπηθεί μετά από πολλά χρόνια από τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη. «Το ελληνικό τένις γνωρίζει μεγάλες στιγμές», τόνισε ο κ. Ζαννιάς, ενώ παράλληλα στάθηκε σε πολλούς αθλητές που ετοιμάζονται για να μπουν δυνατά στη διεκδίκηση ολυμπιακών μεταλλίων.
«Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Ήδη, κάποιοι αθλητές ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για το Τόκιο και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί και οι αγώνες θα διεξαχθούν με αυστηρά πρωτόκολλα και χωρίς θεατές. Θα τα καταφέρουμε», σημείωσε.
Τα περισσότερα μέλη έχει η ομάδα του στίβου, αφού μετέχουν 20 αθλήτριες και αθλητές, ενώ ακολουθεί η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης των Ανδρών με 13 αθλητές. Στα ατομικά αθλήματα κυριαρχεί η κολύμβηση με 12. Η Αιμιλία Τσουλφά στα 48 της είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας, ενώ η Ευαγγελία Ψάρρα, στα 47 της, μετέχει για 6η φορά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη (2000, 2004, 2008, 2012, 2016, 2020).
Αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Μιχάλης Φυσεντζίδης και σημαιοφόροι οι Λευτέρης Πετρούνιας και Αννα Κορακάκη. Η ομοσπονδία με τους περισσότερους αθλητές (34) είναι η ΚΟΕ, που έχει δώδεκα στην κολύμβηση, εννέα στην καλλιτεχνική κολύμβηση, αλλά και 13 στην εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Σχετικά άρθρα

Έγινε θεσμός το ITF Ioannina Cup

Ξεκίνησαν οι αγώνες του ITF Ioannina Cup

Με ρεκόρ συμμετοχών το ITF Ioannina CUP