ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ξανά μετά από 15 χρόνια

Ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου θα φιλοξενήσει μετά από 15 ολόκληρα χρόνια η πόλη των Ιωαννίνων, που μπήκε ουσιαστικά από πέρυσι ξανά στον χάρτη των διοργανώσεων στίβου με τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες».

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών Κ20, αυτό δηλαδή που μέχρι πρόσφατα ονομαζόταν Εφήβων- Νεανίδων- θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή στους «Ζωσιμάδες», με εξαίρεση τα αγωνίσματα της σφυροβολίας και της σφαίρας, που θα διεξαχθούν στο Πανηπειρωτικό, για να προστατευθεί ο χλοοτάπητας.
Οι προσδοκίες για υψηλές επιδόσεις και πολλά ρεκόρ είναι μεγάλες, αφού οι περισσότεροι από τους μετέχοντες έχουν δείξει μέχρι σήμερα πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ πολλές είναι οι προσδοκίες και οργανωτικά για τους ανθρώπους της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Ηπείρου, που θέλουν να δείξουν ότι είναι σε θέση να φιλοξενούν κορυφαίες διοργανώσεις με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα, από τη στιγμή που υπάρχει και το πλεονέκτημα του νέου ταρτάν.
Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Θανάσης Χασκής, στην πόλη θα βρεθούν συνολικά 800 αθλητές και 500 προπονητές. Μοναδικό μείον θα είναι το γεγονός πως οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19, ωστόσο αυτό που προέχει, όπως τόνισε, είναι η υγεία. Ο κ. Χασκής ευχαρίστησε τον ΣΕΓΑΣ για την ανάθεση της διοργάνωσης, την περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Ιωαννιτών, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου και το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων που είναι συνδιοργανωτές, καθώς και τους εθελοντές.
Μία από τις εκδηλώσεις που δείχνουν τον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα, χαρακτήρισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης και συνεχάρη την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου για το ότι κατάφερε να φέρει τη διοργάνωση στην πόλη, τονίζοντας και την οικονομική διάσταση, που θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αν δεν υπήρχαν οι περιορισμοί. Παράλληλα, σημείωσε πως μέσα από τη στήριξη στη διοργάνωση, η περιφέρεια Ηπείρου θέλει να δείξει πως είναι ανοιχτοί σε εκδηλώσεις που προάγουν τον αθλητικό τουρισμό.
Για τιμή για την πόλη να φιλοξενεί μια τόσο σημαντική διοργάνωση μετά από τόσα χρόνια, αλλά και υποχρέωση όλων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Γιαννάκης, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του στίβου. Όπως είπε, η απόφαση του δήμου να στηρίξει τη διοργάνωση έγινε για τρεις λόγους: λόγω του ότι πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, θέλοντας ο δήμος να τιμήσει τα σωματεία στίβου της πόλης και ιδιαίτερα τον ΑΓΣΙ που διακρίνεται συνεχώς, αλλά και γιατί είναι ένα γεγονός που στηρίζει την τοπική οικονομία.
Τέλος, η ταμίας της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Ελπινίκη Μπάρκα εξέφρασε τη χαρά της για τη φιλοξενία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 στην πόλη, χαρακτηρίζοντας σημαντικό ότι αποφασίστηκε να γίνει έστω και σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες. Από την πλευρά του ΠΕΑΚΙ διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα, που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σχετικά άρθρα

ΣΕΓΑΣ – 31 επίλεκτοι αθλητές στην Ήπειρο

Στίβος- Άγγιξε την κορυφή ο ΑΓΣΙ στο Πανελλήνιο Κ18

Έπιασε και το όριο για το Παγκόσμιο η Σωτηρία Ράπτη