ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

ΣΕΓΑΣ – 31 επίλεκτοι αθλητές στην Ήπειρο

Συνολικά 31 αθλητές της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ηπείρου περιλαμβάνονται στην ειδική κατηγορία επίλεκτων αθλητών – αθλητριών, ηλικίας 14 έως 17 ετών, που δημιούργησε ο ΣΕΓΑΣ, με γνώμονα την καταγραφή και παρακολούθηση της προπονητικής τους πορείας και της αγωνιστικής τους εξέλιξης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, με την απόφαση αυτή, ο ΣΕΓΑΣ στρέφει το βλέμμα του σε μια ακόμη μεγάλη δεξαμενή αθλητών και αθλητριών, όπως επιβάλλει το νέο μοντέλο λειτουργίας του υψηλού αθλητισμού.
Η ομάδα αυτή, που συνολικά σε όλη τη χώρα περιλαμβάνει 748 αθλητές, θα είναι ανοιχτή για όλους τους εξελίξιμους αθλητές, καθώς θα γίνεται επικαιροποίηση συνεχώς, ανάλογα με την αγωνιστική πορεία των νέων αθλητών, αλλά και μετά από προτάσεις των σωματειακών προπονητών. Υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος παρακολούθησης των επιλεγμένων αθλητών είναι οι τεχνικοί σύμβουλοι των ΕΑΣ, σε συνεργασία με τους συντονιστές των αγωνισμάτων και τους τεχνικούς συμβούλους του αναπτυξιακού – σωματειακού αθλητισμού.
Για την αρχική επιλογή ελήφθησαν υπ’ όψιν, εκτός από τις αγωνιστικές επιδόσεις των αθλητών, και οι αντίστοιχες τοπικές συνθήκες των σωματείων, η υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή για την προετοιμασία των αθλητών, αλλά και οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας στη συμμετοχή σε προπονήσεις, αγώνες και μαζικές μετακινήσεις.
Ανά σωματείο, οι αθλητές που περιλαμβάνονται στη λίστα, είναι οι εξής:
Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων: Ανδρούτσου Χρυσούλα (3.000 μ.), Γώγου Χρυσούλα (800 μ.), Αδαμίδης Άγγελος (400 μ.), Χήτου Παρασκευή (ακοντισμός), Μπαλαμάτσια Γεωργία (σφαιροβολία), Γιαννόπουλος Αθανάσιος (80 μ.), Τσουτσοπλίδης Ευάγγελος (150 μ.).
ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων: Ρίνη Μαρία (2.000 μ. Φ.Ε.), Λιανού Νίκη (80 μ.).
ΣΚΑ Ιωαννίνων: Μιχάλη Ευαγγελία (ακοντισμός), Κουτσούπα Λυδία (150 μ.).
Α.Ο. Σπάρτακος Ιωαννίνων: Τσακνής Γεώργιος (200 μ. εμπόδια).
Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Ράπτη Ναταλία (ύψος), Μπασιάκου Έλενα (σφαιροβολία), Βασιλείου Σπυριδούλα (100 μ. εμπόδια), Γκανάρα Ευαγγελία (μήκος), Παππά Νικολέτα (200 μ. εμπόδια), Κουσωβίστας Λεωνίδας (100 μ. εμπόδια).
Α.Σ. Λευκάδας Φίλανδρος: Κατηφόρη Ερμιόνη (σύνθετα), Ζαβιτσάνος Στυλιανός (ακοντισμός), Σκοτίδας Ζώης (μήκος), Κασουρίδης Παναγιώτης (ακοντισμός), Σκεπετάρη Μαρία Ελένη (ακοντισμός).
Γ.Σ. Λευκάδας: Τσούτσης Ευάγγελος (μήκος), Βαλλιανάτου Μαριάννα (80 μ. εμπόδια), Παπακωνσταντή Ευαγγελία (ακοντισμός), Πολίτης Σπυρίδων (200 μ. εμπόδια), Λογοθέτη Βασιλική (σύνθετα).
Α.Σ. Πρέβεζας «Ευ Ζην»: Καράκη Ναταλία (200 μ. εμπόδια).
Α.Σ. Πύρρος Άρτας: Παπανδρέου Ηλίας – Φώτιος (150 μ.).
Α.Σ. Άθλος Άρτας: Τάλλαρος Παναγιώτης (τετραπλούν).

Σχετικά άρθρα

Απένειμε 79 βραβεία η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου

Με φιλοδοξίες και κοινωνικό μήνυμα το Run Greece

«Ντύνει» τους κριτές της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου το Επιμελητήριο