Οι δικηγόροι του ΠΑΣ Αλέξης Κούγιας και Χρύσα Σεβαστοπούλου στη χθεσινή εκδίκαση της προσφυγής (ΦΩΤΟ sdna.gr)
ΑθλητικάΕπικαιρότητα

Απορρίφθηκε η προσφυγή, υποβιβάζεται ο ΠΑΣ

Προ ολίγου εκδόθηκε η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, που έθεσε τέλος στις ελπίδες παραμονής

Στη Σούπερ Λίγκα 2 θα αγωνιστεί από τη νέα σεζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς χθες βράδυ το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή που είχε κατατεθεί κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας στη Σούπερ Λίγκα.

Η ΠΑΕ σε μια λιτή ανακοίνωσε ανέφερε: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. κοινοποίησε σήμερα στις 21:15 την υπ.αριθμ.72/2019 απόφαση του στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, με την οποία και απορρίπτει την προσφυγή της ομάδας μας». Εντός των ημερών θα γίνει γνωστό το σκεπτικό και ενδεχομένως να υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση. Έτσι η τοπική ομάδα υποβιβάζεται οριστικά και θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στον σχεδιασμό, ώστε να κάνει πρωταθλητισμό τη νέα σεζόν. Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου λειτουργεί το διαιτητικό δικαστήριο. Η τοπική ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους της Αλέξη Κούγια και Χρύσα Σεβαστοπούλου, που υποστήριξαν το αίτημα της προσφυγής να υποβιβαστούν μόνο δύο ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα, επικαλούμενοι διατάξεις κυρίως του ΚΑΠ, σύμφωνα με τις οποίες οι αποφάσεις για αυξομείωση ομάδων εφαρμόζονται την μεθεπόμενη σεζόν. Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Superleague Γιάννης Οικονομάκης, που έκανε παρέμβαση, ισχυρίστηκε ότι αν ήθελε ο ΠΑΣ Γιάννινα να προσβάλει την προκήρυξη και την αναδιάρθρωση, θα έπρεπε να το κάνει τον Αύγουστο του 2018, τότε που υπεγράφη ομόφωνα από όλες τις ομάδες της Λίγκας και από τον ίδιο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην αίθουσα του διαιτητικού δικαστηρίου ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης.

Απόψε μπήκε ένα τέλος στο θέμα αναδιάρθρωσης και ο ΠΑΣ από αύριο θα πρέπει να τρέξει τον σχεδιασμό ώστε του χρόνου να πανηγυρίζει την επιστροφή στη μεγάλη Κατηγορία. Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 θα γίνει με δώδεκα ομάδες και λογικά θα ξεκινήσει Σεπτέμβριο, αργότερα από τα άλλα πρωταθλήματα. Μέχρι τότε θα καθοριστεί το χρονόγραμμα της προετοιμασίας. Αντίπαλοι του ΠΑΣ τη νέα σεζόν θα είναι οι ομάδες Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης, ηττημένος μπαράζ ΟΦΗ – Πλατανιάς, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Κισσαμικός Χανίων, Απόλλων Πόντου (Καλαμαριάς), Δόξα Δράμας, ΑΟΚ Κέρκυρα, Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας.

Σχετικά άρθρα

«Αέρας κοπανιστός» οι απαιτήσεις της «Αειφορικής»

Επιμένει στο ερώτημα ποιος θα πληρώσει τα 3,5 εκατ. ευρώ

Ριζόπουλος για Καχριμάνη: «Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος»