Αθλητικά

Τέλος και οι Βελλίδης και Αθανασιάδης

Μετά τον προπονητή Γιάννη Πετράκη και τον μέσο Ευριπίδη Γιάκο, παρελθόν για τον ΠΑΣ αποτελούν από χθες και οι Μάρκος Βελλίδης και Στέφανος Αθανασιάδης.

Μπορεί στον ΠΑΣ να μην αποδέχονται ως τετελεσμένο γεγονός τον υποβιβασμό της ομάδας, με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη να δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά κατά του σχεδίου της αναδιάρθρωσης, υποστηρίζοντας ότι βάσει του ΚΑΠ θα πρέπει να ισχύσει από την μεθεπόμενη σεζόν 2020-21, αλλά στην ομάδα ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Μετά τον προπονητή Γιάννη Πετράκη και τον μέσο Ευριπίδη Γιάκο, παρελθόν αποτελούν από χθες και οι Μάρκος Βελλίδης και Στέφανος Αθανασιάδης. Και με τους δύο αυτούς παίκτες δε θα ανανεωθεί η συνεργασία και ο ΠΑΣ θα ψάξει αλλού για τους αντικαταστάτες του.

Ο Βελλίδης, στα μέσα τη σεζόν, έχασε τη θέση βασικού από τον νεαρό Νεόφυτο Μιχαήλ, ενώ ο Αθανασιάδης, που αποκτήθηκε ως «αντι-Κόντε», δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ο 32χρονος γκολκίπερ, που είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2013 από τον Άρη, μετά από 129 συμμετοχές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΣ, αποχαιρέτησε τον κόσμο τονίζοντας τα εξής: «Ερχόμενος στην ομάδα, είχα πει πως είναι μεγάλη τιμή να αγωνιστώ στον ΠΑΣ. Μετά από 12.750 λεπτά κάτω από την εστία του, έχω να δηλώσω πως η τιμή ήταν τεράστια για μένα. Αγωνίστηκα σε μια ομάδα με εκπληκτικό κοινό, που πάντα στεκόταν δίπλα μας. Νιώθω περήφανος που ήμουν κομμάτι αυτής της ομάδας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς που αγαπάτε με ανιδιοτέλεια αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την ψυχή μου».

Παρελθόν θα αποτελέσουν τις επόμενες ημέρες και άλλοι παίκτες, αφού στόχος είναι να υπάρξει ανανέωση του δυναμικού και νέος αέρας στα αποδυτήρια, για να χτιστεί μια νέα ποιοτική ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Ο Μάνος θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό, αφού ήταν δανεικός, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ανανεώσει το συμβόλαιο ο Κάργας, που ήταν μια πολύ σημαντική μεταγραφή του Ιανουαρίου. Στις προθέσεις είναι να συνεχιστεί η συνεργασία με τους Κριζμάν, Κάστρο και Σεργκελασβίλι, κάνοντας πρόταση και στον ΑΠΟΕΛ να μείνει δανεικός για ακόμη ένα χρόνο ο νεαρός γκολκίπερ Νεόφυτος Μιχαήλ, που έκανε καλές εμφανίσεις. Πρόταση ανανέωση της συνεργασίας έγινε και στον Μπουκουβάλα, που θα απαντήσει εντός των ημερών.

Όσο για τον αντικαταστάτη του Γιάννη Πετράκη, είναι πρόωρο να ειπωθεί κάτι με σιγουριά. Οι Μάκης Χάβος, Σάκης Τσιώλης, Μιχάλης Γρηγορίου και Νίκος Παπαδόπουλος έχουν την εκτίμηση του Γιώργου Χριστοβασίλη, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣ συνεχίζει να κάνει και εκπλήξεις, όπως έγινε το 2012 που ανέθεσε την ηγεσία στον άγνωστο μέχρι τότε Γιάννη Χριστόπουλο, ή το 2014 που έβαλε στο τιμόνι τον Γιάννη Πετράκη. Εξετάζονται όμως και περιπτώσεις προπονητών από το εξωτερικό, κυρίως από Ισπανία, αφού εκεί θα πέσει το βάρος για εξεύρεση καλών παικτών σε θέσεις κλειδιά. Αύριο ενδεχομένως να είναι και η τελευταία προπόνηση της ομάδας, όπου ο Πετράκης και οι συνεργάτες του θα αποχαιρετήσουν και τους παίκτες.

Σχετικά άρθρα

Η ποδοσφαιροποίηση του γυναικείου μπάσκετ

Ηπειρωτικός Αγών

Οι αξέχαστες βραδιές με Όντ και Άλκμααρ

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Χάνει την χρονιά στον ΠΑΣ ο Σεργκελασβίλι

Ηπειρωτικός Αγών