dav
Αθλητικά

Να μετατεθεί για ένα χρόνο η αναδιάρθρωση

Τη μετάθεση κατά ένα χρόνο εφαρμογής της αναδιάρθρωσης και να πέσουν φέτος δύο ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα, ζήτησαν δημοτικές παρατάξεις και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, που ήταν προσκεκλημένος στη σύσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Το ρεζουμέ των τοποθετήσεων είναι ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα το περασμένο καλοκαίρι με σκοπό να γίνει από φέτος η αναδιάρθρωση, όπως η τοποθέτηση VAR στα γήπεδα για να μειωθούν τα λάθη της διαιτησίας. Συνεπώς, δεν μπορεί να εφαρμοστεί από φέτος το σχέδιο. Αυτός δε, που πλήρωσε πιο πολύ την έλλειψη VAR, ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, που έχασε σημαντικούς βαθμούς από λανθασμένες αποφάσεις διαιτητών και βοηθών. Την ΠΑΕ εκπροσώπησε στη σύσκεψη ο Γιώργος Ιωάννου, αφού ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης ήταν στην Αθήνα για θέματα της ομάδας.

Για τη σύσκεψη στο δημαρχείο, από τον δήμο Ιωαννιτών ανακοινώθηκαν τα εξής: «Μετά το κάλεσμα του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, για τη διεξαγωγή ανοιχτής συζήτησης ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων πρότασης του υφυπουργού Γ. Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή στην τοπική ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, ομόφωνα αποφασίστηκε από τους παρευρισκόμενους η στήριξη της θέσης της ΠΑΕ σχετικά με την αναβολή, κατά ένα χρόνο, της εφαρμογής της αναδιάρθρωσης του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, οι λόγοι οι οποίοι εμποδίζουν την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης, είναι η μη τήρηση όλων των συμφωνηθέντων κατά την υπογραφή της από τις ομάδες και πιο ειδικά ένα κύριο κομμάτι της, που ήταν η παράλληλη εφαρμογή του VAR, η οποία και θα εξασφάλιζε την επί ίσοις όροις διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Ο χρόνος αυτής της παρέμβασης έρχεται μετά από αλλεπάλληλες διαιτητικές αδικίες, οι οποίες θα είχαν αποφευχθεί με την εφαρμογή του συστήματος αυτού. Σε κάθε περίπτωση τασσόμαστε υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου σε σωστές βάσεις και με τήρηση όλων των συμφωνηθέντων».

Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν, εκτός του δήμαρχου Ιωαννίνων, ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρόεδρος των υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 Γιώργος Ιωάννου, ο Νίκος Τσόλης εκ μέρους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης και «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Καραμπίνας, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννινα», Στέφανος Ζούμπας και της παράταξης «Γιάννενα, Νέα Εποχή» Βασίλης Γιαννάκης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Ντίνος Παπαδόπουλος και ο εκπρόσωπος της ΕΠΣΗΠ Βασίλειος Ευθυμίου.

Όλα για όλα θα τα παίξει ο ΠΑΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Πανιώνιο, που θα γίνει την Κυριακή στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Η νίκη είναι μονόδρομος, καθώς η τοπική ομάδα είναι 3η από το τέλος και στην καυτή ζώνη του υποβιβασμού. Αν δεν κερδίσει στη Νέα Σμύρνη, δε σώζεται ούτε και με θαύμα! Αν κερδίσει, με βολικά τα άλλα αποτελέσματα, τότε θα έχει την τελευταία ευκαιρία να κάνει την ανατροπή των τωρινών δεδομένων στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα.

Η ομάδα είναι σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί θα αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που εξασφάλισε την παραμονή και δεν έχει άγχος. Επιπλέον, θα πρέπει να σκοντάψει και ο ΟΦΗ, που είναι έναν βαθμό μπροστά, είτε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή στο Ηράκλειο, είτε με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι την τελευταία αγωνιστική. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο ΠΑΣ, είναι να τα παίξει όλα για όλα στο ματς της Κυριακής με τον Πανιώνιο και έχει ο Θεός για τις εξελίξεις μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Όλοι στο κυανόλευκο στρατόπεδο, παρά το βαρύ κλίμα που υπάρχει, είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους και να διατηρήσουν μέχρι τέλος το δικαίωμα στην ελπίδα, από τη στιγμή που η υπόθεση παραμονή ή υποβιβασμός δεν έχει κριθεί μαθηματικά. Σε αυτά τα επίπεδα κυμαίνονται οι καθημερινές ομιλίες του Πετράκη στους παίκτες, όπως και η τοποθέτηση την περασμένη Τρίτη του αρχηγού της ομάδας Αλέξη Μιχαήλ στους συμπαίκτες του, σε συγκέντρωση που έγινε στα αποδυτήρια. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια οι παίκτες να είναι αφοσιωμένοι στα αγωνιστικά τους καθήκοντα και να μην επηρεαστούν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αφού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφονται διάφορα.

Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίασαν οι τραυματίες Λίλα, Ευαγγέλου και Ξύδας, ενώ ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Σιόντης. Και οι τέσσερις ήταν και πριν εκτός αγωνιστικής δράσης και δεν υπολογίζονται ούτε στο ματς της Κυριακής.

Δεν τους άρεσε ο ορισμός Παπαπέτρου

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα panionianea.gr, στον Πανιώνιο «μόνο με καλό μάτι δεν είδαν τον ορισμό του Τάσου Παπαπέτρου στον αγώνα, καθώς ο έλληνας διαιτητής δεν έχει αντιμετωπίσει με καλό τρόπο τον Πανιώνιο σε παιχνίδια του παρελθόντος. Το πιο πρόσφατο ματς ήταν αυτό του πρώτου γύρου με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, με τον ρέφερι από την Αθήνα να υποδεικνύει ανύπαρκτο πέναλτι κατά του Πανιωνίου, υπήρξαν πολλές αδικαιολόγητες κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Ιστορικού, ενώ είχε κοπεί και ο Σπιριντόνοβιτς λανθασμένα ως οφσάιντ, σε φάση που έμπαινε στην περιοχή του ΠΑΣ!». Όσο για το πώς βλέπουν στη Νέα Σμύρνη το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, η ιστοσελίδα γράφει: «Στόχος του Πανιωνίου, πάντως, είναι να παραταχθεί σοβαρός και να κυνηγήσει τη νίκη, ώστε να μην δώσουν κανένα δικαίωμα σε κανέναν. Ειδικά μετά τα όσα έγιναν μετά τη νίκη του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού».

Σχετικά άρθρα

Διεργασίες για ένα συλλογικό όργανο εκπροσώπησης

Νέα έκκληση για τήρηση των μέτρων μετά τις συρροές

Γεωργία Χαλάτση

Διερευνητικές επαφές με αμφίβολη συνέχεια

Αποστόλης Τζελέτας