Αθλητικά

Πιστεύει στην ομάδα ο Γιάννης Πετράκης

Ο κρητικός τεχνικός αισιοδοξεί ότι θα πάρει τους βαθμούς που δικαιούται, σύμφωνα με την καλή εικόνα που έχει τελευταία. Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Κυριακής στη Λαμία με τη φερώνυμη ομάδα.

Οι κυανόλευκοι, σε αυτή την έξοδό τους από τα Γιάννινα, θέλουν βαθμούς ή βαθμό, καθώς κάθε αγωνιστική που περνά χωρίς θετικό αποτέλεσμα, σφίγγει όλο και περισσότερο τον κλοιό, καθώς βρίσκονται στη ζώνη του μπαράζ με τη 2η ομάδα της Β’ Εθνικής. Παράλληλα θέλουν να ξορκίσουν και την φετινή κατάρα των εκτός έδρας αγώνων, καθώς έχουν μία νίκη (στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα) και δέκα ήττες!

Καθώς πλησιάζει το ματς στη Λαμία, οι Γιαννιώτες σφίγγουν τις γροθιές και είναι αποφασισμένοι να υπερβάλουν εαυτούς, για να μη γυρίσουν με άδεια χέρια από την όμορφη πόλη της Φθιώτιδας. Ο Πετράκης θα κάνει σήμερα τις τελικές δοκιμές και πιθανόν στο δίτερμα να προβάρει την ενδεκάδα, που σκέφτεται να παρατάξει. Τις τελευταίες ημέρες τόνισε στους παίκτες του ότι πρέπει να γίνουν περισσότερο παραγωγικοί και να μη χάνονται τζάμπα ευκαιρίες για γκολ. Και παράλληλα να προσέχουν και στην άμυνα, να μη δέχονται τα λεγόμενα «κρύα γκολ» σε φάσεις από το πουθενά, όπως έγινε σε αρκετές αναμετρήσεις. Και αυτά έχουν στοιχίσει βαθμούς στην ομάδα, καθώς οι αντίπαλοι με λίγες ευκαιρίες βρήκαν δίχτυα, δημιουργώντας δύσκολες καταστάσεις. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα προσπαθήσει στη Λαμία να καλύψει χώρους και να μην αφήσει ανοιχτό πεδίο δράσης στην τοπική ομάδα, να κρατήσει τους επιθετικούς σε απόσταση ασφαλείας και να αναχαιτιστεί ο αρχικός ενθουσιασμός, που έχουν πάντα οι γηπεδούχες ομάδες. Και σταδιακά να «διαβάσει» το παιχνίδι, βρίσκοντας τρόπους να βάλει γκολ και να πάρει καλό αποτέλεσμα.

Ωστόσο δεν λείπουν και τα προβλήματα, κυρίως τραυματισμών, φαινόμενο που δέρνει τον ΠΑΣ από την αρχή της σεζόν. Πλην των Κριζμάν, Παμλίδη και Σιόντη, είναι πολύ πιθανόν να μη παίξει και ο γεωργιανός αμυντικός Σεργκελασβίλι, από τους κορυφαίους παίκτες στα τελευταία παιχνίδια. Έχει ενοχλήσεις από παλιότερο τραύμα (τράβηγμα). Πάνω του έχει πέσει το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, αλλά οι ελπίδες συμμετοχής είναι λιγοστές, χωρίς όμως να αποκλειστούν. Πρόβλημα υπάρχει και με τον Λίλα, που έχει μπαταρισμένο το πόδι. Εντάξει είναι ο Νικολιάς, που έκανε ατομική προπόνηση τις τελευταίες ημέρες. Επιστρέφει μετά από δύο αγωνιστικές απουσίας ο Στέφανος Αθανασιάδης, που εξέτισε την ποινή του. Δεν είναι σίγουρο αν τον ξεκινήσει βασικό ο Πετράκης, γιατί έχει προκριθεί για την επίθεση το δίδυμο Μάνου και Λεό. Γενικά, ο έμπειρος τεχνικός, παρά τις προσθαφαιρέσεις παικτών από τιμωρίες και τραυματισμούς, προσπαθεί να βρει ένα μόνιμο σχήμα, για να μη χαλούν οι ισορροπίες.

Λίγες θα είναι οι αλλαγές

Πιθανόν η ενδεκάδα που αντιμετώπισε την Ξάνθη το περασμένο Σάββατο, να παραταχτεί και στη Λαμία, πλην του αρχηγού Αλέξη Μιχαήλ, που είναι τιμωρημένος λόγω της αποβολής. Αντί αυτού στην άμυνα θα ξεκινήσει ο Τζημόπουλος με τους Κάργα και Σκόνδρα. Τερματοφύλακας θα είναι ο Νεόφυτος Μιχαήλ, ο οποίος ξεχώρισε στα παιχνίδια που αγωνίστηκε τελευταία, έχοντας την προτίμηση του Πετράκη, αντί του Βελλίδη. Αν δεν παίξει ο Σεργκελασβίλι, αριστερό μπακ χαφ θα παίξει ο Αποστολόπουλος, που θα επανεμφανιστεί μετά από καιρό, αφού έλειψε και με άδεια λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος. Για τις υπόλοιπες θέσεις, επικρατέστεροι είναι οι Μπουκουβάλας (δεξί μπακ χαφ) και για το κέντρο Νικολιάς, Κάστρο και Γιάκος. Ο Πετράκης είναι ικανοποιημένος από την εικόνα και την απόδοση της ομάδας τον τελευταίο καιρό. Και όπως δήλωσε, δεν πήρε τους βαθμούς που δικαιούταν να πάρει σύμφωνα με την απόδοσή του, ελπίζοντας να τους πάρει μαζεμένους στη συνέχεια, τονίζοντας ότι στο ποδόσφαιρο, σε βάθος χρόνου, υπάρχει δικαιοσύνη. Κατά κοινή παραδοχή, με την Ξάνθη πήγε καλά ο ΠΑΣ, η εικόνα και τα στατιστικά του είναι σε καλά επίπεδα και στερήθηκε τη νίκη λόγω της κακής διαιτησίας του Γρατσάνη και του πρώτου βοηθού Δημόπουλου. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα με προπόνηση το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ. Αύριο θα γίνει η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Λαμία.

Σχετικά άρθρα

Άφησε υποσχέσεις ο ΠΑΣ, παρά την ήττα στη Λαμία

Τον καλό του εαυτό ψάχνει πάλι ο ΠΑΣ

Νίκη οπωσδήποτε αύριο με Λαμία ο ΠΑΣ

Ηπειρωτικός Αγών