ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Νίκη οπωσδήποτε αύριο με Λαμία ο ΠΑΣ

Μετά από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων είναι ανάγκη να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Την ουραγό Λαμία υποδέχεται ο ΠΑΣ Γιάννινα αύριο Κυριακή, στις 5.15 το απόγευμα, στο στάδιο «Ζωσιμάδες», για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 1.

Στόχος είναι αποκλειστικά η νίκη, καθώς η τοπική ομάδα προέρχεται από ένα αρνητικό σερί (τρεις ήττες και μία ισοπαλία) και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Να γίνει και πάλι η καλή ομάδα των έξι πρώτων αγωνιστικών που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, για το καλό ποδόσφαιρο που απέδιδε, τα καταπληκτικά γκολ που σημείωνε και τους βαθμούς που έπαιρνε. Στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές παρουσίασε μεταπτώσεις στην απόδοσή του, πράγμα που προσπαθεί να αλλάξει ο Γιαννίκης.

Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι, στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο το αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα, ανεξάρτητα αν η Λαμία είναι στην τελευταία θέση με μόλις δύο βαθμούς στο ενεργητικό της. Εκτιμούν ότι οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας, λόγω του κινδύνου που νιώθουν στην ουρά της βαθμολογίας, θα τα δώσουν όλα για να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα. Το γεγονός αυτό απαιτεί αυξημένη προσοχή από την πλευρά των παικτών της τοπικής ομάδας.

Και χθες ο Αργύρης Γιαννίκης στην απογευματινή προπόνηση ασχολήθηκε με την τακτική του αυριανού αγώνα και πως θα καλύψει τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών. Όπως είναι γνωστό νοκ άουτ λόγω τραυματισμών είναι οι Κριζμάν, Λώλης, Λεό και Σάλιακας. Ο τελευταίος ήταν καλύτερα χθες, αλλά επειδή προέρχεται από τράβηγμα στον δικέφαλο, δε θα ρισκάρουν τη συμμετοχή του, για να τον έχουν στο άλλο ματς με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει στην Αθήνα, πιθανόν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Επιστρέφει ο Εραμούσπε που είχε αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες στην Τούμπα και εξέτισε την ποινή του στο περασμένο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Πιθανόν να καθίσει στον πάγκο, γιατί στο κέντρο άμυνας φαίνεται ακλόνητο το δίδυμο Παντελάκη και Κάργα.

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα με προπόνηση που θα γίνει στο ΠΕΑΚΙ, όπου αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και η αποστολή.

Πιθανή ενδεκάδα

Σε ένα σύστημα 4-4-2 ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Χουτεσιώτη, δεξιό αμυντικό τον Οικονομόπουλο, αριστερό τον Πίρσμαν, στο κέντρο άμυνας τους Παντελάκη, Κάργα, αμυντικά χαφ τους Κάστρο, Σιόντη, στα χαφ τους Ντομίνγκεθ, Καρτάλη και στην επίθεση Παμλίδη και Ελευθεριάδη. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας θα είναι και οι Γιαννίκογλου, Δούμτσης, Πανουργιάς, Πήλιος, Νάουμετς, Μπρένερ, Γώγος, Λιάσος.

Διαιτητής ο Διαμαντόπουλος

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας, με βοηθούς τους Ιωάννη Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας), Κωνσταντίνο Καλαμπόκη (Αιτωλοακαρνανίας). Τέταρτος διαιτητής ο Δημήτριος (Καραντώνης), VAR o Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών), AVAR ο Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής). Παρατηρητής διαιτησίας ο Εμμανουήλ Γιανναδάκης (Χανίων).

Η προϊστορία

Δεν είναι μεγάλη η προϊστορία του ΠΑΣ με τη Λαμία στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Σε τέσσερις αναμετρήσεις στα Γιάννινα για την Α’ και Γ’ Εθνική, καταγράφονται δύο νίκες του ΠΑΣ και δύο ισοπαλίες. Για πρώτη φορά οι δύο ομάδες σταύρωσαν τα ξίφη τους πριν από 16 χρόνια στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Ο ΠΑΣ συνέτριψε τους Ρουμελιώτες με σκορ 4-1. Και την επόμενη σεζόν 2005-06 ο ΠΑΣ έστω και δύσκολα κέρδισε με σκορ 1-0. Στη μεγάλη κατηγορία αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά την σεζόν 2017-18. Το ματς έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. Την επόμενη σεζόν 2018-19 πάλι το ματς έληξε ισόπαλο 0-0. Η αναμέτρηση αυτή, που είναι και η τελευταία των δύο ομάδων στα Γιάννινα. Αύριο θα είναι η 5η φορά που θα παίξουν οι δύο ομάδες στα Γιάννινα.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος