ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Άφησε υποσχέσεις ο ΠΑΣ, παρά την ήττα στη Λαμία

Θετικά ήταν τα δείγματα γραφής που έδειξε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Λαμία, παρά το ότι γνώρισε την ήττα με 2-0.

Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά δημιούργησε προσδοκίες με την εμφάνισή της, ειδικά στο α’ ημίχρονο, καθώς στην επανάληψη η κόπωση και οι πολλές αλλαγές έδειξαν να την αποσυντονίζουν. Ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις άφησαν τα νέα αποκτήματα, που, έδειξαν να έχουν ενσωματωθεί, στο παιχνίδι της ομάδας, παρά το γεγονός ότι ήταν το πρώτο φιλικό για την ομάδα των Ιωαννίνων, σε αντίθεση με τη Λαμία που είχε δώσει άλλα τρία φιλικά προετοιμασίας. Πολύ καλός ήταν ο Περέα, κινητικός ο Σνάιντερ και κυριάρχησαν στο κέντρο οι Γκαρντάφσκι και Καραχάλιος.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στο α’ ημίχρονο, με τους παίκτες του να δείχνουν διάθεση και μαχητικότητα, βγάζοντας ωραίες συνεργασίες και αυτοματισμούς, χωρίς να επιτρέπει στη Λαμία να κάνει παιχνίδι και να δημιουργήσει κινδύνους. Μάλιστα, απώλεσε και δύο σημαντικές ευκαιρίες, αμφότερες με τον Λώλη, όταν στο 8’ πλάσαρε πάνω στον Γκαραβέλη μετά από σέντρα του Περέα, και στο 27΄έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι, όταν οι αμυντικοί της Λαμίας δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα από τα καρέ τους σε σέντρα του Γκαρντάφσκι.
Ο Μεταξάς επέλεξε σύστημα 4-4-2 και ο ΠΑΣ παρατάχθηκε με τους Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Σάλιακα, αριστερό τον Πίρμαν και στο κέντρο της άμυνας τους Εραμούσπε και Κάργα, ο οποίος φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ ήταν αμυντικά χαφ, δεξί εξτρέμ ο Γκαρντάφσκι, αριστερό ο Λώλης και επιθετικό δίδυμο οι Περέα και Σνάιντερ. Στο 42’ ο Πήλιος πήρε τη θέση του Πίρσμαν, με τον Βέλγο να ζητά εκνευρισμένος την αντικατάστασή του μετά από ένα επεισόδιο που είχε με τον Μανούσο, ο οποίος επίσης πέρασε εκτός αγώνα. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Λιάσος μπήκε στη θέση του Καραχάλιου που είχε ένα τράβηγμα.
Διαφορετική ήταν η εικόνα στο β’ μέρος με τη Λαμία να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Με το ξεκίνημα του β΄μέρους μπήκαν στο παιχνίδι οι Αθανασίου, Μπρένερ και Παντελάκης αντί των Λοντίγκιν, Λώλη και Εραμούσπε.
Η Λαμία άνοιξε το σκορ στο 50’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόμανιτς στο 51’, το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Παντελάκη.
Στο 63΄ οι Μιλιντσεάνου και Κύρκος αντικατέστησαν τους Σνάιντερ και Γκαρντάφσκι, με τον κύκλο των αλλαγών να κλείσει στο 71’, όταν μπήκαν στο παιχνίδι οι Γροσδάνης, Οικονομόπουλος, Καραγιάννης και Σιόντης και βγήκαν οι Περέα, Σάλιακας, Κάργας και Ντομίνγκεθ.
Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Βλαχομήτρος με σουτν στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, στο 92’, μετά από μπαλιά του κεφάτου χθες Ρόμανιτς, ο οποίος δημιούργησε καταστάσεις στην άμυνα του ΠΑΣ.
Τον αγώνα στο «Αθανάσιος Διάκος» παρακολούθησαν από τις κερκίδες ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης και ο γιος του Παναγιώτης. Επόμενο φιλικό για τον ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό την Κυριακή στο Αγρίνιο.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος