ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Τον καλό του εαυτό ψάχνει πάλι ο ΠΑΣ

Στον ΠΑΣ πόνεσε αρκετά η εντός έδρας ήττα από τη Λαμία με σκορ 2-1, σε μια εποχή που ο κόσμος ήταν στα… κάγκελα και αποθέωνε την τοπική ομάδα για τις καλές εμφανίσεις και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πικραμένος είναι και ο Γιαννίκης, καθώς σε ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα του προηγήθηκε νωρίς, αλλά δεν κράτησε το αποτέλεσμα και έχασε την μπουκιά από το στόμα. Στην αγωνιστική πτώση του ΠΑΣ έπαιξε ρόλο και η κούραση από την υπερπροσπάθεια που έγινε στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ίσως να έπαιξε ρόλο και ο αποπροσανατολισμός των παικτών, καθώς ο βασικός στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και όχι στα πλέι άουτ. Είναι λογικό το μυαλό να είναι στο επαναληπτικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Όμως ο Γιαννίκης θέλει η ομάδα να είναι ανταγωνιστική μέχρι τέλος και θέλει οι παίκτες να βλέπουν κάθε παιχνίδι χωριστά. Αυτό το μήνυμα θα προσπαθήσει να περάσει αυτές τις μέρες στην ομάδα, ώστε να ξαναγυρίσει στις επιτυχίες, αφήνοντας πίσω την ήττα από τη Λαμία.

Στο προχθεσινό παιχνίδι ξεκούρασε μόνο τους Παμλίδη και Σάλιακα, όπως συνηθίζει να κάνει σε κάθε παιχνίδι, κάνοντας πάντα μία με δύο αλλαγές. Προέκυψε και η αναγκαστική αλλαγή με τον Πίρσμαν στο 23ο λεπτό, αλλά δεν επηρέασε πολύ την ομάδα, γιατί ο νεαρός Πήλιος που τον αντικατέστησε, τα πήγε καλά και ήταν από τους λίγους παίκτες που ξεπέρασαν τη μετριότητα. Ο Πίρσμαν, από τους καλύτερους παίκτες του φετινού ΠΑΣ, απέφυγε τα χειρότερα, καθώς από τον υπέρηχο που έκανε χθες, φαίνεται ένα μικρό τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο. Για περισσότερη σιγουριά αύριο Πέμπτη θα κάνει μαγνητική. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα χάνει το επόμενο παιχνίδι με Βόλο και οριακά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Για τον Ολυμπιακό θα είναι στη διάθεση του Γιαννίκη. Τη θέση του θα πάρει ο Πήλιος στο διάστημα που θα απουσιάσει. Πλην του Πίρσμαν, τραυματίες είναι και οι Σιόντης και Κριζμάν.

Ο ΠΑΣ θα πάει για νίκη το Σάββατο στον Βόλο, για να ανατρέψει και την άσχημη εικόνα που είχε με τη Λαμία. Με τη θεσσαλική ομάδα έχει ανοιχτούς λογαριασμούς στο πρωτάθλημα, καθώς ο ΠΑΣ έχασε και στα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, κάτι που έπεσε λίγο βαρύ στους φίλους της τοπικής ομάδας. Είναι ευκαιρία τώρα, που δεν υπάρχει η πίεση για το κυνήγι των βαθμών, ο ΠΑΣ να παίξει χωρίς άγχος και να βάλει τη δική του σφραγίδα στην αναμέτρηση που θα γίνει το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Υπό κρίση κάποιοι παίκτες

Ο Γιαννίκης, στις προχθεσινές δηλώσεις, προανήγγειλε ότι θα δώσει χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που δεν ήταν μέχρι τώρα βασικοί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για τον ΠΑΣ Γιάννινα και για εμένα κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και βαθμολογικά και αγωνιστικά. Τώρα θα δούμε το επόμενο παιχνίδι με τον Βόλο και θα έρθει η ώρα που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ και να τους δει η διοίκηση». Αυτό σημαίνει ότι ενόψει του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν, κάποιοι παίκτες στα επόμενα παιχνίδια θα δώσουν τις δικές τους εξετάσεις.

Εξοφλήθηκε ο Ράντοβας

Μια οικονομική διαμάχη που είχε ο ΠΑΣ με τον νεαρό σέρβο μεσοεπιθετικό Σαμίρ Ράντοβας, έλαβε τέλος, καθώς ο ξένος άσος εξοφλήθηκε και η υπόθεση που έφτασε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, μπήκε στο αρχείο.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος