Αίθουσα Σύνταξης

Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου με τριήμερο εκδηλώσεων

Τριήμερο εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει το κουκλοθέατρο Αντράλα στο πλαίσιο του εορτασμού για τη Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου. Δύο ομάδες κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών ταξιδεύουν στα Γιάννενα και φέρνουν μαζί τους εκπλήξεις.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 17 Μαρτίου με σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού για ενήλικες από τον θίασο Fortunati στον χώρο της wow graphic and design, στην οδό Αραβαντινού 12. Το σεμινάριο είναι διάρκειας τριών ωρών (17:30-20:30) και το κόστος συμμετοχής 20 ευρώ.
Στον ίδιο χώρο θα γίνει το Σάββατο 18 Μαρτίου και ένα σεμινάριο κουκλοθεάτρου για ενήλικες από το κουκλοθέατρο Αντράλα, επίσης τρίωρης διάρκειας (17:00-20:00), με κόστος συμμετοχής 20 ευρώ.
Ωστόσο το μεγάλο γεγονός του Σαββάτου είναι η Κουκλο-παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί από την πλατεία Πάργης και θα καταλήξει στις 1.30 το μεσημέρι στα Λιθαρίτσια.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Μαρτίου με δύο εργαστήρια και μια παράσταση καραγκιόζη. Ο θίασος Fortunati οργανώνει από τις 11 το πρωί ές τις 12.30 το μεσημέρι εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης πλασμάτων από ανακυκλώσιμα υλικά στο Θέατρο Κύκλος (Αραβαντινού 14) με κόστος 10 ευρώ και ο θίασος «Ανεμοδούρα, Θέατρο κούκλας και σκιών» θα πραγματοποιήσει από τις 12.30 έως τις 2 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο, εργαστήριο κατασκευής καραγκιόζη για παιδιά, επίσης με κόστος 10 ευρώ.
Ο θίασος «Ανεμοδούρα» θα παρουσιάσει και μια παράσταση καραγκιόζη με τίτλο «Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη»στο Θέατρο Κύκλος, στις 5.30 το απόγευμα, με είσοδο 6 ευρώ.

Και «Λυκουργό-μπερδέματα» με δωρεάν είσοδο

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου εντάσσεται και η παράσταση «Λυκουργό-μπερδέματα», που θα παρουσιάσουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η ομάδα κουκλοθεάτρου «Αντράλα» την Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».
Ο Λυκούργος είναι ένας καλοκάγαθος λύκος αλλά πολύ γκαφατζής! Στο παραμύθι που κατοικεί, έχει προκαλέσει, άθελά του, μεγάλες ζημιές. Όλα ξεκινούν, όταν τον διώχνουν από το Λυκοχωριό και βρίσκεται μόνος στη βιβλιοθήκη, να περιπλανιέται από παραμύθι σε παραμύθι. Τι τον περιμένει άραγε στην πελώρια βιβλιοθήκη; Θα καταφέρει να βρει κάπου να μείνει; Με τη βοήθεια των μικρών μας φίλων, θα το ανακαλύψουμε παρέα!
Στην παράσταση παίζουν 20 κούκλες και χρησιμοποιούνται τρεις τεχνικές κουκλοθεάτρου όπως το θέατρο σκιών, μαριονέτες και μαρότες. Η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Βασιλείου και παίζουν οι Σωκράτης Παππάς και Γιάννης Παπαγεωργίου. Τις κούκλες και τα σκηνικά κατασκεύασαν οι Χρήστος Κόλλιας και Σωκράτης Παππάς, βοηθοί σκηνικών είναι οι Άρια Φίνου και Όλγα Κήττα, η πρωτότυπη μουσική της Ματούλας Ζαμάνη, τα κομμάτια συνέθεσε ο James – Δημήτρης Μπασδάνης, ενδυματολόγος είναι η Μάρθα Αντωνίου, τη χάρτινη φιγούρα, το θέατρο σκιών και την αφίσα σχεδίασε η Γιώτα Γρηγοριάδου.
Διάρκεια παράστασης 1 ώρα. Απευθύνεται σε ηλικίες από 3 ετών και άνω. Είσοδος ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.antrala.gr και στο τηλέφωνο 6974291513.

Σχετικά άρθρα

«Ανακουκλωθείτε για να μη χανόμαστε!!!»

«Ένας καλικάντζαρος στο καραμελάδικο» από το Κουκλοθέατρο Αντράλα

Ηπειρωτικός Αγών

«Οι πειρατές και ο θησαυρός του μωβ μπαρμπουνιού»για δύο ακόμη παραστάσεις