ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Βιβλιοπαρουσίαση – «Ανήλιαγα σοκάκια» του Άγγελου Μητσόπουλου

Το νέο βιβλίο του Άγγελου Μητσόπουλου με τίτλο «Ανήλιαγα σοκάκια» παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Νίκας την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Olympic, στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Νίκος Βούστρος και η συγγραφέας – κειμενογράφος Νεφέλη Πόπη Ζάνη, ενώ ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Μαργώνης έχει μελοποιήσει και θα ερμηνεύσει τραγούδια σε στίχους Άγγελου Μητσόπουλου.
Ο Άγγελος Μητσόπουλος γεννήθηκε το 1988 στα Γιάννενα, με καταγωγή από το Ελατοχώρι Ζαγορίου). Είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Ηπείρου.
Το 2011 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο Ικμάδα. Επίσης, έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Πορτραίτα (2013) και 88 μικρές βιτρίνες (2020), τα δοκίμια Μάθε ζήσε χτίσε (2012) και Καλοκαίρι στην ψυχή (2015), καθώς και το διήγημα Θέλω να πεθάνω στη Σαντορίνη (2018). Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από τον ο μουσικό Κώστα Μαργώνη. Τα τραγούδια, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί ποιήματα και άρθρα του σε λογοτεχνικά περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες. Τα ποιήματά του: Σκοτάδι, Μεσσίας άπειρος, Κορυφή, Με σημαία την Ικμάδα, Στου άδικου τη νύχτα, Μισό στρέμμα ιδεών, Μικρός κόσμος, Νέα αναρχία και Το κομπολόι δεν ήταν από κεχριμπάρι έχουν αποσπάσει βραβεία σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Σχετικά άρθρα

Βιβλιοπαρουσίαση – «Τόποι ντυμένοι με χρόνο» του Νίκου Μπιλανάκη

Μια ιστορία προδοσίας με φόντο την Κύπρο

Ηπειρωτικός Αγών

Βιβλιοπαρουσίαση – «Από τις στάχτες στο φως» της Μάγδας Πάνου