ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Από το Positively Different Short Film Festival στο 14ο Zagoriwood

Τέσσερις μικρού μήκους ταινίες, που ξεχώρισαν στο φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμά του Positively Different Short Film Festival, θα προβληθούν σήμερα στην κεντρική πλατεία των Κάτω Πεδινών, στο πλαίσιο του 14ου Zagoriwood.

Η προβολή των ταινιών θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ, η συνολική διάρκεια είναι 74’ και η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι ταινίες, που θα προβληθούν, είναι οι εξής:
«The Last Party» του Ματέο Νταμιάνι (Ιταλία): H Σελέστ, 70 χρονών, μόνη μετά τον θάνατο του άντρα της, θέλει να κάνει αυτό που δεν τόλμησε σε τόσα χρόνια γάμου: να χορέψει στο πανηγύρι του χωριού. Ενώ προετοιμάζεται, την επισκέπτεται η απομακρυσμένη αδελφή της Τερέσα και αποφασίζει να την ακολουθήσει στην επίσκεψή της στην πόλη. Το ταξίδι είναι μία ευκαιρία να ξανασυναντηθούν, να αντιμετωπίσουν το παρελθόν και να γνωριστούν σαν για πρώτη φορά.
«Να τους Διαβάσω Ποιήματα» του Αλέξη Χατζηγιάννη (Ελλάδα): Ένα road trip με έναν νταλικέρη και έναν ποιητή οδηγεί τους δύο σε ένα γκροτέσκο και επικίνδυνο σλαμ ποίησης. Αλλά είναι Χριστούγεννα, και τα θαύματα είναι πραγματικά.
«The Address» του Αράμ Ντιλντάρ (Τουρκία): Μία μεγάλη έκπληξη περιμένει έναν δάσκαλο που διορίζεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, που γνωρίζει σαν την παλάμη του: το χωριό στο οποίο διορίστηκε, δεν υπάρχει ούτε σε μία αναφορά, ούτε στους χάρτες.
«Kingdom of Stranger» του Ράντα Αλί (Αίγυπτος): Στην ακτή του Ειρηνικού στο Λος Άντζελες, ο Αλί και η Γιάφα αγωνίζονται να θυμηθούν τις αραβικές μεσογειακές πόλεις που έχουν αφήσει πίσω.

Σχετικά άρθρα

«Πίσω από τις Θημωνιές» και οι ταινίες του Zagori Planet

Ηπειρωτικός Αγών

To By the Lake πάει στο 14ο Zagoriwood

Έναρξη προβολών στο 14ο Zagoriwood

Ηπειρωτικός Αγών