ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Έναρξη προβολών στο 14ο Zagoriwood

Με προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους πλαισιώνει και φέτος τα κινηματογραφικά εργαστήριά του το 14ο Zagoriwood.

Όλες οι προβολές διεξάγονται με ελεύθερη είσοδο στην κεντρική πλατεία των Κάτω Πεδινών στα Ζαγοροχώρια, χωριό το οποίο αποτελεί και τη βάση του Zagoriwood, με ώρα έναρξης στις 9.30 το βράδυ.
Η έναρξη γίνεται σήμερα Σάββατο με το «Τέλειο Αφεντικό» (Good Boss, Ισπανία, 2021, 120΄) του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα, όπου ο Χαβιέ Μπαρδέμ πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός ιδιοκτήτη εργοστασίου, ο οποίος προσπαθεί να επιλύσει άρον – άρον τα προβλήματα της επιχείρησής του, στην προσπάθεια να κερδίσει μερικά σημαντικά επιχειρηματικά βραβεία. Μια πολιτικά εύστοχη σάτιρα, η οποία έκανε αίσθηση στο ελληνικό κοινό, κόβοντας περισσότερα από 55.000 εισιτήρια στους κινηματογράφους.

Αύριο Κυριακή, η μέρα είναι αφιερωμένη στις ελληνικές μικρού μήκους. Το κοινό θα παρακολουθήσει το «5 p.m. Seaside» του Βαλεντίν Στέισκαλ, που απέσπασε το μεγάλο βραβείο (Χρυσός Διόνυσος) στο τελευταίο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, τα φανταστικά «Τσουλάκια» της Δέσποινας Μαυρίδου, που πρόσφατα αναδείχθηκαν ως η καλύτερη σπουδαστική μικρού μήκους της χρονιάς στα βραβεία Ίρις (Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου), το συγκινητικό ψευδοντοκιμαντέρ «Tokakis ή What’s My Name» του Θανάση Τοκάκη και το γυρισμένο στα Τζουμέρκα «Κάτω από τη Λίμνη» του Θανάση Τρουμπούκη.

Σχετικά άρθρα

«Πίσω από τις Θημωνιές» και οι ταινίες του Zagori Planet

Ηπειρωτικός Αγών

Από το Positively Different Short Film Festival στο 14ο Zagoriwood

Ηπειρωτικός Αγών

To By the Lake πάει στο 14ο Zagoriwood