ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου ταξιδεύει στη Σύρο

Στη Σύρο ταξιδεύει, με την υποστήριξη του Δήμου Ζίτσας, το «Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων - Η Πασσαρών» για τη συμμετοχή του στο πενθήμερο 29ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Άγγελος Νικολόπουλος.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου θα δώσει δύο συναυλίες. Η πρώτη θα δοθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, και θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο γιαννιώτικο μουσικό σύνολο, με μουσική και τραγούδια από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο. Η δεύτερη θα αποτελεί τη συμμετοχή του στην τελετή λήξης του φεστιβάλ και θα δοθεί στο ιδιαίτερο και ιστορικό θέατρο «Απόλλων» Σύρου, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ.

Εκ μέρους του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου συμμετέχουν οι Σταυρούλα Νάκη, Αθηνά Τσιάβου, Μελίνα Φίλιου, Νικολίνα Ζώη, Δανάη Κοσμέρη, Τζωρτζίνα Βαντόλα, Νεφέλη Γραμμενιάτη, Μαρία Νούσια και Δημήτρης Κατσούρας (κιθάρες), Κώστας Δημητρίου (κρουστά), Σωτηρία Αθανασοπούλου, Σταυρούλα Νάκη και Όλγα Γιαννικοπούλου (τραγούδι) και Γιώργος Νάκης (διασκευές έργων και μουσική διεύθυνση).

Να σημειωθεί ότι Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης είναι διεθνές και θεωρείται από τα κορυφαία στην Ελλάδα.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ https://guitarfestival.gr/, καθώς και στην ιστοσελίδα του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου https://guitar-ioannina.blogspot.com/.

Σχετικά άρθρα

6η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας στα Γιάννενα

Ηπειρωτικός Αγών

Εκτέλεση έργου μπαρόκ στο εσωτερικό ενός νταμαριού

Μία ιδιαίτερη εκτέλεση της Άγιας Νύχτας από το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου