ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Εκτέλεση έργου μπαρόκ στο εσωτερικό ενός νταμαριού

Το εσωτερικό ενός νταμαριού επέλεξε το Τζούνιορ Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων – Η Πασσαρών για την εκτέλεση ενός έργου εποχής μπαρόκ.

Η ξεχωριστή αυτή εκτέλεση αποτυπώθηκε και σε ένα μουσικό βίντεο με επαγγελματικό ήχο και εικόνα.

Το έργο που επιλέχθηκε, υπό τον τίτλο Adagio, είναι των αρχών του 18ου αιώνα και αποδίδεται στον βενετό συνθέτη Alessandro Marcello (1673-1747), ως μέρος του κονσέρτου του σε Ρε Ελάσσονα για όμποε (έργο S.D935). Με βάση τις πηγές, υπάρχει μία παραλλαγή αυτού του κονσέρτου σε Ντο Ελάσσονα, που τυπώθηκε το 1717 στο Άμστερνταμ (έργο S.Z739). Κατά μία άλλη εκδοχή, το έργο αποδίδεται στο γερμανό συνθέτη Johann Sebastian Bach (1685-1750), με βάση ένα χειρόγραφο που χρονολογείται γύρω στο 1715, το οποίο περιέχει διασκευή του έργου για σόλο πληκτροφόρο όργανο (έργο BWV 974).

Η διασκευή και ενορχήστρωση είναι του Yvon Rivoal, τη μουσική διεύθυνση, διδασκαλία  και ηχογράφηση έκανε ο Γιώργος Νάκης και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Μενέλαος Συκοβέλης. Φλάουτο παίζει η Σέβη Λεοντίου και κιθάρες οι  Σωτηρία Λεοντίου, Νεφέλη Γραμμενιάτη, Τζωρτζίνα Βαντόλα, Μάριος Τάτσης, Ίριδα Κατσούδα, Δανάη Κοσμέρη, Χαριτίνη Κασσή, Βασίλης Λύτης και Γιώργος Βαντόλας.

Περισσότερες πληροφορίες για το προφίλ και τις δραστηριότητες του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου, διατίθενται στην ιστοσελίδα του: https://guitar-ioannina.blogspot.com/

Σχετικά άρθρα

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου ταξιδεύει στη Σύρο

6η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας στα Γιάννενα

Ηπειρωτικός Αγών

Μία ιδιαίτερη εκτέλεση της Άγιας Νύχτας από το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου