ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Το δικό σου φεστιβάλ» με έντεκα παραστάσεις

Έντεκα παραστάσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων με τίτλο «Το δικό σου φεστιβάλ, που διοργανώνει τον Μάιο το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων στο Καμπέρειο θέατρο, με την είσοδο για όλες τις παραστάσεις να είναι ελεύθερη.

Η έναρξη θα γίνει σήμερα, στις 9 το βράδυ, με την παράσταση «15 λεπτά ζωές» (Συρραφή μονοπράκτων: Σερέφα, Ντουράγκ, Νεσίν, Διβάνη), σε σκηνοθεσία Γιάννη Δημάκα, από τον Θεατρικό σύλλογο ΘΕΑΤΟ της Παραμυθιάς.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 9 το βράδυ: «Ω! Τι κόσμος μπαμπά» του Κ. Μουρσελά από το Θεατρικό εργαστήρι Πάργας «Η Αυλαία», σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μουλιάκου.
  • Σάββατο 13 Μαΐου στις 9 το βράδυ: «Ο Ανακριτής Έρχεται» του Τζων Πρίσλεϋ από τη Θεατρική Ομάδα Φιλιατών, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σκεύη.
  • Κυριακή 14 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι: «Οι Λυσιστράτες του σήμερα», βασισμένο στη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, από τον «Βυσσινόκηπο», σε σκηνοθεσία – κουκλοθεατρική διασκευή Εβίτας Αγγέλη.
  • Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 9 το βράδυ: «Ηφαίστειο Συναισθημάτων», βασισμένο σε κείμενα των μαθητών/ριών, από τα Δημοτικά Σχολεία Καλπακίου – Κονίτσης, σε σκηνοθεσία Χάρις Μέγα και Γιώργου Τζαβέλλα.
  • Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 9 το βράδυ: «Αντιγόνη: Ιχνηλατώντας το αποτύπωμά μου στον χρόνο», πρωτότυπο κείμενο και διασκευασμένα αποσπάσματα Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών, από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κονταξή.
  • Δευτέρα 22 Μαΐου, στις 8 το βράδυ: «Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία Νικόλαου Τζοβάρα.
  • Τρίτη 23 Μαΐου, στις 10 το πρωί: «Η Επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου» της Σοφίας Γραμμόζη – Σωπίκη σε επιμέλεια και σκηνοθεσία των Χρυσούλας Γεωργοπούλου και Κωνσταντινιάς Ντίνα, και «Ελένη» του Ευριπίδη σε επιμέλεια, σκηνοθεσία και χορογραφία της Χρυσούλας Γεωργοπούλου, από το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.
  • Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 9 το βράδυ: «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Πλάτανος», σε σκηνοθεσία Χαράς Λάμπρη.
  • Πέμπτη 25 Μαΐου, στις 9 το πρωί: «Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου από το18ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.
  • Σάββατο 27 Μαΐου, στις 6.30 το απόγευμα: «Ο Φαντασμένος», μεταφορά παραμυθιού στα ελληνικά από τη Ζωρζ Σαρή από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία- θεατρική διασκευή της Εβίτας Αγγέλη.

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο