ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Θέατρο ντοκουμέντο από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανοίγει και φέτος την Κεντρική Σκηνή με μια ιδιότυπη παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο.

Η παράσταση με τίτλο «801,5 m» παίρνει αφορμή από την τραγική ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συνέβη στην πόλη των Ιωαννίνων το 2015. Το θέατρο γίνεται ο χώρος για να ακούσουμε αυτούς που δεν τους δόθηκε πότε η ευκαιρία να μιλήσουν. Η παράσταση «801,5 m» φέρνει ξανά στην επιφάνεια το ερώτημα: Γιατί δε με δέχονται; Οι απαντήσεις παραμένουν ανοιχτές.
H σκηνοθεσία και η σύλληψη της ιδέας είναι του Χάρη Πεχλιβανίδη και παίζουν οι Αφροδίτη Αθανασιάδου, Μαρία Αποστολακέα, Κίκα Ζαχαριάδου, Γίαννης Κοντός και Φάνης Κοσμάς. Σύμβουλος δραματουργίας Κορίνα Βασιλειάδου, σκηνογραφία Χρήστος Κόλλιας, μουσική Δημήτρης Καραγεώργος, φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος, ενδυματολογία Αφροδίτη Μίτση, βοηθός σκηνοθέτη Μαρία Κεβρεκίδου και graphicdesign WOW.
Παραστάσεις θα δίνονται από τις 4 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου, Πέμπτη με Κυριακή, στις 9.15 το βράδυ, στο Καμπέρειο Θέατρο. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ, για φοιτητές, πολύτεκνους και άνω των 65 7 ευρώ, και για ΑμεΑ και ανέργους 3 ευρώ. Προπώληση από το viva.gr.

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο