ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Με τα έργα «BlackBirthday» και «O Ληστής» επιστρέφει η «Σύνθεση»

Με δύο ολοκαίνουριες παραγωγές επιστρέφει εντός του Μαρτίου η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» μετά την επιτυχημένη παράσταση «Πάλι καλά».

Το «BlackBirthday», που παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη, υπόσχεται ότι θα… πεθάνει τους θεατές από τα γέλια. Πρόκειται για μια ξέφρενη μαύρη κωμωδία, που έχει γράψει ο Κώστας Σταύρου και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Κατσάνος, δημιουργοί και της τελευταίας παραγωγής της «Σύνθεση» «Επιστροφή στο χωριό». Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Γιάννης Χουλιάρας και Δημήτρης Κατσάνος.
Εκτός όμως από κωμωδία, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και κοινωνικό δράμα. Ο «Ληστής», ο καταιγιστικός μονόλογος που έγραψε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Μανιάτης, αποτελεί μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής ενός κυνηγημένου και φωτίζει αμφιλεγόμενους ήρωες και χαρακτήρες που έδρασαν στην Ελληνική ύπαιθρο στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, και άφησαν έντονο το αποτύπωμα τους. Η διδασκαλία-σκηνοθεσία είναι του πολύπειρου Γιώργου Νάκου, ενώ τον κεντρικό ρόλο κρατά ο Σπύρος Βάρφης. Στο τραγούδι η Αναστασία Ζώη.
Το «BlackBirthday» θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 10 μέχρι και τις 26 Μαρτίου για εννέα συνολικά παραστάσεις.Τη σκυτάλη παίρνει στις 31 Μαρτίου ο «Ληστής», που επίσης θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι και τις 9 Απριλίου για έξι συνολικά παραστάσεις.
Τα δύο έργα θα παρουσιαστούν στο θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14) με ώρα έναρξης τις 9 το βράδυ. Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 8 ευρώ το κανονικό και 6 ευρώ το μειωμένο (άνω των 65, ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές και μαθητές). Τηλέφωνο κρατήσεων 6947691699.
Επίσης, η «Σύνθεση» προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης και των δύο παραστάσεων με ενιαίο εισιτήριο αξίας 12 ευρώ (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση).
Μέρος των εισπράξεων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Δουραχάνης και των δομών στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του ΟΚΠΑΠΑ.

Κλήρωση προσκλήσεων

O Η.Α. κληρώνει από δύο μονές προσκλήσεις για τις παραστάσεις «BlackBirthday» και «O Ληστής». Στέλνετε e-mail στο eisitirio@agon.gr με τα στοιχεία σας, γράφετε το έργο που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε στο θέμα του mail και τη μέρα της παράστασης,  μέχρι την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο mail με το οποίο συμμετείχαν στην κλήρωση, για το πώς θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

Σχετικά άρθρα

Η «Σύνθεση» φέρνει τον Eugenio Barba στα Γιάννενα

Τρία βραβεία για το «Black Birthday» στο Φεστιβάλ Καρδίτσας

Αποστόλης Τζελέτας

«Η Μητέρα του σκύλου» από τη «Σύνθεση»