ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Μια παράσταση για τη ζωή και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Τη μουσικοθεατρική αφήγηση «Μια μέρα που ο χειμώνας έκλεψε από τον Ιούλιο» παρουσιάζει η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Κ. Κατσάρη του Μεγάρου της, με αφορμή το «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία της καθηγήτριας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ελένης Γκαστή, με θέμα «Ιάκωβος Καμπανέλλης- Ο δρόμος περνά από μέσα…».
Θα ακολουθήσει η μουσική παράσταση-αφήγηση, που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, και περιλαμβάνει τραγούδια και ποιήματά του από τη συλλογή «Άκουσε τη φωνή μου κι έλα».
Δύο ηθοποιοί και δύο μουσικοί επί σκηνής αφηγούνται, τραγουδούν και ερμηνεύουν με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, όσα μπορούν να χωρέσουν σε μια ώρα από το υπέρογκο έργο του σπουδαίου Έλληνα ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα, στιχουργού, σεναριογράφου, δημοσιογράφου. Μέσα από τα μάτια της μοναχοκόρης του, Κατερίνας, μας μεταφέρουν για λίγο στον υπέροχο κόσμο του.
«Τι κάνουμε άμα θέμε να πούμε κάτι και η κουβέντα μας δεν το χωράει; Το στρίβουμε στο τραγούδι, διότι το τραγούδι είναι μια κουβέντα που τρελάθηκε!… Και άμα δε μας φτάνει το τραγούδι, τι κάνουμε; Το στρίβουμε στο χορό… διότι ο χορός είναι ένα ξανατραγούδι που ξανατρελάθηκε», όπως αναφέρει και ο Ι. Καμπανέλλης στο έργο «Το Μεγάλο μας Τσίρκο».
Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κοντού, η δραματουργική επεξεργασία της Κίκας Ζαχαριάδου, η μουσική επιμέλεια και διασκευή τραγουδιών των Γιώργου Δημόπουλου και της Αναστασίας Νικολοπούλου. Επί σκηνής θα βρεθούν οι Γιώργος Δημόπουλος, Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός και Αναστασία Νικολοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Νέο ωράριο λειτουργίας της ΕΗΜ

Μια παράσταση για το bullying και όσα κρύβουμε κάτω από το χαλί

«O κόσμος του Kαραγκιόζη» από την ΕΗΜ