ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» για επτά παραστάσεις

Το κορυφαίο αριστούργημα του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα – ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» παρουσιάζει για επτά παραστάσεις η Κεντρική Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οἱ Αθεράπευτοι».

Μια ανυπέρβλητη ελεγεία για τον έρωτα και τον θάνατο. Ταυτόχρονα, ένα πολυεπίπεδο θεατρικό έργο που ξεκινάει από το δράμα των γυναικών της ισπανικής υπαίθρου και φτάνει στο αποκρουστικό πρόσωπο του επερχόμενου (τότε) φασισμού.
Η σκηνοθεσία και η μουσική (σύνθεση και επιμέλεια) είναι του Δημήτρη Παππά. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Μαρία Μπέλλου (Μπερνάρντα), Αγγελική Κουτσοθανάση (Μαρία-Χοσέφα), Βάσω Παναγή (Μαρτίριο), Ελένη Μαύρου (Αδέλα), Φανή Κοτίνη (Ανγκούστιας), Σοφία Στεφανοπούλου (Μαγδαλένα), Βαρβάρα Βαράκα (Αμέλια), Παρασκευή Ροντογιάννη (Πόνθια), Εύη Τσαβουρέλου (Δούλα), Πέγκυ Σούλη (Προυντένθια), Ειρήνη Βουρλιώτη (Ζητιάνα), Κατερίνα Τριανταφυλλίδη (Κορίτσι) και Θώμη Ράντου, Νίκη Παπανικολάου, Χαρά Τσορδιά, Λίνα Μίγκα (Μαυροφορεμένες Γυναίκες). Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι των Γιωργίνας Παπαγεωργίου – Αγγελικής Κουτσοθανάση, τα σκηνικά κατασκεύασε ο Σπύρος Μπίτζιος, τον σχεδιασμό της αφίσας επιμελήθηκε η Ειρήνη Βουρλιώτη και στον ήχο και το φως θα βρίσκονται οι Λευτέρης Βανούσης – Σωτήρης Σκαρίμπας.
Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 12, την Κυριακή 13, τη Δευτέρα 14, την Τετάρτη 16, το Σάββατο 19, την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα.
Είσοδος 10 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση στο viva.gr. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6981981067 ή 6981981058.

Σχετικά άρθρα

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος & ο Μάγος Αρρογκάντο» και αυτή την Κυριακή

Ηπειρωτικός Αγών

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος & ο Μάγος Αρρογκάντο» από τους «Αθεράπευτους»

«Ο Καλός Άνθρωπος του Σε Τσουάν» από τους Αθεράπευτους