ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Πικ-νικ με μουσική και ταινίες στο Αρχαίο Στάδιο Δωδώνης

Το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival Dodoni πρόκειται να γεμίσει με μουσικές και ταινίες το Αρχαίο Στάδιο της Δωδώνης, την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Αυγούστου.

Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή, όλοι οι επισκέπτες θα συμμετέχουν στη δημιουργία ενός μεγάλου πικ νικ, το οποίο συνοδεύουν συναυλίες ανερχόμενων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων της περιοχής, καθώς και προβολές ,στο ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο θερινό σινεμά, που θα φιλοξενήσει ο χώρος του Αρχαίου Σταδίου.

Το Φεστιβάλ Δωδώνης, φέτος, σε συνεργασία με το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival, καλεί τους συμμετέχοντες να βιώσουν το Αρχαίο Στάδιο Δωδώνης με έναν πρωτοποριακό και εναλλακτικό τρόπο. Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή, όλοι οι επισκέπτες θα συμμετέχουν στη δημιουργία ενός μεγάλου πικ νικ, το οποίο συνοδεύουν συναυλίες ανερχόμενων καλλιτεχνών και νεανικών μουσικών σχημάτων, καθώς και προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, στο ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο θερινό σινεμά, που θα φιλοξενήσει ο χώρος του Αρχαίου Σταδίου.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση, που φέτος γιορτάζει δέκα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και η οποία συνδυάζει την τέχνη του κινηματογράφου μ’ εκείνη της μουσικής, κι ενθαρρύνει την επαφή του κοινού με την καλλιτεχνική δημιουργία. Ταυτισμένη με τη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, όπου παραδοσιακά υλοποιείται, η δράση καλεί αυτή τη φορά τους συμμετέχοντες στο Αρχαίο Στάδιο Δωδώνης για να να βιώσουν μ’ έναν πρωτοποριακό κι εναλλακτικό τρόπο έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, κάνοντας πικ νικ, ενώ, παράλληλα, τους δίνεται η δυνατότητα ν’ ακούσουν ό,τι πιο φρέσκο έχει να παρουσιάσει η ελληνική μουσική σκηνή αλλά και να ζήσουν την εμπειρία της παρακολούθησης ταινιών, κάτω από τον έναστρο ουρανό του υπαίθριου θερινού σινεμά.

Την Κυριακή θα γίνουν live acts από τους Βασίλη Λαγδά – Loop project, Primal & Ένα τσιγάρο στα μπάμ (ιιι cinema records) και Usurum, ενώ θα προβληθεί η ταινία Μαγνητικά Πεδία (Γιώργος Γούσης, 2021, Ελλάδα, 78’).

Τη Δευτέρα θα παίξουν μουσικοί οι Ασυμμάζευτοι και οι Μπούγιο and Dirty Johnny, ενώ θα προβληθεί η ταινία Άσπρο Πάτο (Another Round, Τόμας Βίντερμπεργκ, 2020, Δανία, 117’).

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8 το βράδυ.

Σχετικά άρθρα

Πανσέληνος με Ορφέα Περίδη στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Μάγεψαν το κοινό οι Encardia και η Λίμνη Βιρού

Οι encardia στη Λίμνη Βιρού την Παρασκευή

Ηπειρωτικός Αγών