ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Ένας θεατρικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων

Σε τροχιά θερινών εκδηλώσεων μπαίνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, που από τις 18 Μαΐου και έως τις 5 Ιουνίου, κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, θα παρουσιάσει μία ιδιοτοπική παράσταση - ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ένας θεατρικός περίπατος που θέλει, με οδηγό την πλούσια ιστορία της πόλης μας, να μας ταξιδέψει στο παρελθόν για να αναστοχαστούμε το παρόν. Ένα ραντεβού με δύο ηθοποιούς σε επιλεγμένα σημεία της πόλης γεμάτο εικόνες, αφηγήσεις, ποίηση, σιωπές, ιστορία, νοσταλγία…
Οι Ταξιδιώτες. Οι κάτοικοι. Οι επισκέπτες. Οι οδηγοί των φορτηγών. Οι επιβάτες των λεωφορείων. Οι ντόπιοι. Οι ξένοι. Οι θεατές. Ο Μήτσιος και η κυρά-Ρούσσιο. Ο αδερφός μου. Μια μαγείρισσα. Ένας σερβιτόρος. Η Μαργαρίτα. Οι διαβάτες. Κάποιοι παρατηρούν, κάποιοι συνεχίζουν, άλλοι έρχονται για λίγο, μερικοί καπνίζουν ενώ άλλοι κοιμούνται. Άλλοι μένουν για πάντα εδώ. Μερικοί φεύγουν, κάποιοι βλέπουν μονάχα το σκηνικό, άλλοι θυμούνται, ένας ψηλαφίζει την ομίχλη, μία μας κοιτάζει, ένας απορεί, εκείνη χάνεται, άλλοι νοσταλγούν.
Τα κείμενα: Μέρος του εαυτού μου βρίσκεται αλλού- Άννα Δερέκα (ποίημα), Μια ιστορία του μακρύ χειμώνα-Νίκος Χουλιαράς (απόσπασμα μυθιστορήματος), Κάποιο βράδυ του Νοέμβρη-Δημήτρης Στ. Σαλαμάγκας (απόσπασμα διηγήματος), Το πλατύ ποτάμι-Γιάννης Μπεράτης (απόσπασμα μυθιστορήματος), Η μητρική γλώσσα-Βασίλης Αλεξάκης (απόσπασμα μυθιστορήματος) και Ιωάννινα- Άννα Δερέκα (απόσπασμα ποιήματος).
Σύλληψη, δραματουργία, σκηνοθεσία και ερμηνεία Κίκα Ζαχαριάδου και Γιάννης Κοντός.
Οι διαδρομές θα ξεκινούν στις 7 το απόγευμα από το Ιτς Καλέ και η διάρκεια της διαδρομής θα είναι μία ώρα. Μέγιστος αριθμός θεατών 15 άτομα. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail ergastiriadipethei@gmail.com με θέμα «ΜΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ: ΔΙΑΔΡΟΜΗ I.», αναφέροντας το όνομα τους και την ημερομηνία της επιλογής τους. Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής θα τους αποσταλεί και ηλεκτρονικά το ακριβές σημείο συνάντησης καθώς και το πρόγραμμα-χάρτης. Η συμμετοχή στην παράσταση-ξενάγηση είναι δωρεάν.

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο