ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Για δύο παραστάσεις στο Πνευματικό η «Σταχτοπούτα»

Στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου θα ανέβει την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, από τη «Θεατρική Συμπαιγνία» η μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Σταχτοπούτα», η οποία το προηγούμενο διάστημα παρουσιαζόταν στη «Σκηνή 125», στο ΚΕΠΑΒΙ.

Το κείμενο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Φίλιπ Πούλμαν «Τα Παραμύθια των Αδελφών Γκριμ», μία επιλογή από 50 γνωστά και άγνωστα παραμύθια από τη συλλογή των Γκριμ, και την ταινία «Cinderella» (2015) του Walt Disney. Το παραμύθι έχει εμπλουτιστεί με τραγούδια και χορό, χωρίς να χάνει όμως τη βασική του πλοκή και τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά της ιστορίας.
Η Σταχτοπούτα καταφέρνει να επιβιώσει και να κερδίσει το μερίδιό της στην ευτυχία, με μοναδικά της όπλα το θάρρος και την καλοσύνη, αξίες που «φωτίζουν» τη μαγεία του παραμυθιού.
Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία είναι της Γιολάντας Καπέρδα. Παίζουν οι Μυρτώ Τασιούλα, Γιολάντα Καπέρδα, Βασίλης Σιάφης, Στέλλα Κατσαρού, Εύη Μακαριάδου, Κίκα Ζαχαριάδου, Θοδωρής Μιχέλης και Βανέσσα Μπίντου.
Η διάρκεια της παράστασης είναι 90 λεπτά και τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, παιδιά έως 18 ετών, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ & άνω των 65 ετών). Προπώληση εισιτηρίων στο καφέ-μπαρ «Σκάλα», στη «Θεατρική Συμπαιγνία», στη «Σκηνή 125» και ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/theater/stachtopouta-1/.
Η πληρότητα του χώρου έχει οριστεί στο 100%. Για την είσοδο στον χώρο είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) μαζί με την ταυτότητα ή το διαβατήριο. Τα παιδιά ηλικίας από 12 ετών και άνω θα πρέπει να είναι εμβολιασμένα (ή να έχουν νοσήσει εντός εξαμήνου), εναλλακτικά οι ανήλικοι μέχρι και 17 ετών πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού rapid test ή PCR. Τα παιδιά από 4 έως 11 ετών μπορούν να προσέρχονται στο θέατρο με αρνητικό self–test (24 ωρών). Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και την έξοδο, καθώς και κατά διάρκεια της παράστασης.

Σχετικά άρθρα

«Η Σταχτοπούτα» από το Μικρό Θέατρο Λάρισας (κλήρωση προσκλήσεων)

Πέφτει η αυλαία για τη «Σταχτοπούτα» της Θεατρικής Συμπαιγνίας

Η «Σταχτοπούτα»… νόσησε