ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Γυναίκα- Ισότητα- Ελευθερία» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Μια σειρά δραστηριοτήτων κάτω από τη θεματική ομπρέλα «Γυναίκα- Ισότητα- Ελευθερία» σχεδιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, και στο πλαίσιο αυτό απευθύνει πρόσκληση σε καλλιτέχνες της πόλης των Ιωαννίνων (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορευτές, χορογράφους, εικαστικούς, μουσικούς) να καταθέσουν καλλιτεχνική πρόταση, που να συσχετίζεται άμεσα με τη θεματική.

Οι προτάσεις μπορούν να αφορούν performances, θεατρικά αναλόγια, installations, όπως επίσης δίνεται η δυνατότητα να παρουσιαστούν σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους. Με δεδομένο το σύντομο χρονικό διάστημα, οι καλλιτεχνικές προτάσεις είναι δυνατόν να βρίσκονται στο επίπεδο του workinprogress. Η διάρκεια του κάθε έργου δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 λεπτά. Οι επιλεχθείσες προτάσεις θα παρουσιαστούν την περίοδο 15 Νοέμβρη – 15 Δεκέμβρη 2021. Να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θα βοηθήσει στην προώθηση και την άρτια διεξαγωγή του κάθε έργου, προσφέροντας τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό.
«Το θέατρο νοείται ως ένας άλλος δημόσιος χώρος όπου ο λόγος του καθενός μπορεί να εκφραστεί μέσω της τέχνης, να συνδιαλλαγεί και να συγκρουστεί δημιουργικά μέσα στα πλαίσια που αυτό-καθορίζει η δημοκρατία. Το θέατρο έχει την υποχρέωση να είναι συντονισμένο με τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και πάντα σε στενή επαφή με το σήμερα», αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων Χάρης Πεχλιβανίδης, σχετικά με τη θεματική που επελέγη.
Η κατάθεση γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο e-mail του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. diperiftheat@ioannina.gr και η καταληκτική ημερομηνία είναι 20 Οκτωβρίου. Στην αίτηση θα πρέπει να επισυνάπτονται μια σύντομη περιγραφή του πρότζεκτ, τεχνικές απαιτήσεις, προτεινόμενος χώρος διεξαγωγής και ένα σύντομο βιογραφικό του καλλιτέχνη ή της ομάδας εάν πρόκειται για συλλογική δημιουργία.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στα τηλέφωνα 2651025670, 2651073233 (ώρες 09:00-13:00) ή στο e-mail diperiftheat@ioannina.gr.

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο