ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του ποιητικού της διαγωνισμού η ΕΛΣΗ

Τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης για το 2021, που είχε ως θέμα «Γι’ αυτά πολεμήσαμε», εμπνευσμένο από τα λόγια του στρατηγού Μακρυγιάννη προς τους στρατιώτες «Αυτά και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μη καταδεχθείτε, να βγουν από την πατρίδα μας. Γι’ αυτά πολεμήσαμε», ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.

Σύμφωνα με το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης, απονέμονται 1ο βραβείο στην Κασσάνδρα Αλογοσκούφι (ψευδώνυμο Σάντρα Σκούφι) από τη Σαλαμίνα για το ποίημα «Αποδοχή της Άρνησης», 2ο βραβείο στον Ιορδάνη Ποιμενίδη (με ψευδώνυμο Απτηνοδύτης) από τον Κορινό Πιερίας για το ποίημα «Η άσπρη πέτρα» και 3ο Βραβείο στην Ευαγγελία Λιάπη (ψευδώνυμο Ευ-αγγελια) από την Πετρούπολη Αττικής για το ποίημα «Ο Kούρος». Επίσης, 1ος έπαινος στον Ονούφριο Ντοβλέτη (ψευδώνυμο Κυρά Αφροσύνη) από την Αθήνα για το ποίημα «Γράμμα εις άγνωστον αγωνιστήν», 2ος έπαινος στον Βασίλειο Ρίζο (ψευδώνυμο Λαμπανιτσιώτης) από την Ηγουμενίτσα για το ποίημα «Αγωνιστές του 21» και 3ος έπαινος στην Αλεξία Τρίγκη (ψευδώνυμο Herida) από τη Θεσσαλονίκη, για το ποίημα «Κάλεσμα προς δεσμώτη».
Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συγγραφέας, μέλος της ΕΛΣΗ Παναγιώτης Τσαμάτος, η τέως σχολική σύμβουλος με master στη «δημιουργική γραφή», ποιήτρια-συγγραφέας, μέλος της ΕΛΣΗ Λαμπρινή Λιάτσου και ο δημοσιογράφος, ποιητής, μέλος της ΕΛΣΗ Μίλτος Γήτας.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΗ ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό ποίησης. Η Λυρική Παμβώτιδα, στην οποία θα γινόταν και η τελετή απονομής των βραβείων, δε θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω του κορωνοϊού και οι βραβευθέντες θα παραλάβουν τα βραβεία ή τους επαίνους τους, ταχυδρομικά.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης από την ΕΛΣΗ

Ηπειρωτικός Αγών

Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Αθανάσιου Ψαλίδα

Πρόταση για ανδριάντα του Ι. Καποδίστρια στη Βουλή