ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Με Kip Winger και πολλές δράσεις αναβιώνει το Castle Rock Festival

Τη φλόγα του Castle Rock Festival ζωντανή προσπαθούν να κρατήσουν ο εμπνευστής του Γιώργος Γάκης και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, καθώς η πανδημία δεν επιτρέπει ούτε φέτος την αναβίωση του φεστιβάλ με τη μορφή που το γνωρίσαμε και τις μεγάλες συναυλίες στο Ιτς Καλέ.

Ωστόσο, και αυτό το καλοκαίρι τα Γιάννενα θα κινηθούν σε ρυθμούς ροκ, καθώς ετοιμάζεται ένα τριήμερο με αρκετές εκδηλώσεις, αποκορύφωμα των οποίων θα είναι η εμφάνιση του Kip Winger, γνώριμου στους Γιαννιώτες και από παλαιότερες επισκέψεις του στην πόλη.

Το 5o Castle Rock Festival έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 23-25 Αυγούστου και θα είναι απλωμένο στο ιστορικό κέντρο, στο Κάστρο, στη λίμνη και το Νησί, ενώ προπομπό του θα αποτελέσει ένα τριήμερο εμφανίσεων του Γιώργου Γάκη σε Κατσικά, Σταυράκι και Λιγκιάδες, στις 10, 11 και 12 Αυγούστου αντίστοιχα, όπου θα παρουσιάσει την ιστορία της ροκ.

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, στη πλατεία Μαβίλη θα εμφανιστούν πάνω από 50 μουσικοί της πόλης, οι οποίοι θα παίξουν από κοινού δέκα εμβληματικά ροκ τραγούδια σε μια εκδήλωση με τίτλο «Ioannina Rocking the City», ενώ την ίδια στιγμή στο Νησί θα λαμβάνει χώρα ένα έθνικ φεστιβάλ με κέλτικη και παραδοσιακή ρεμπέτικη μουσική.

Την Τρίτη 24 Αυγούστου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής» έξι συγκροτήματα θα παίξουν κλασικό και ελληνικό ροκ, ενώ στο μουσείο Αργυροτεχνίας ο Γιώργος Γάκης με τους μουσικούς του, πέντε πνευστούς και τις Fortissimo, θα παίξουν τζαζ υπό το φως του φεγγαριού, αποδίδοντας τραγούδια του Φρανκ Σινάτρα, του Έλβις Πρίσλει, του Πολ Άνκα κ.ά. Τίτλος της εκδήλωσης «Jazz me to the Moon». Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια εν πλω Rockarolla και  προβολή ενός ντοκιμαντέρ με ροκ θεματολογία, στις 10.30 το βράδυ, στην πλατεία Μαβίλη.

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής» έξι συγκροτήματα θα παίξουν alternative ροκ, θα υπάρχει και πάλι εν πλω Rockarolla και  προβολή στην πλατεία Μαβίλη στις 10.30 το βράδυ, με την αυλαία να ρίχνει ο Kip Winger, ο οποίος θα τραγουδήσει πάνω σε μια ειδικά διαμορφωμένη σε μουσική σκηνή νταλίκα, που θα  κάνει στάσεις στην κεντρική πλατεία, στο Δημαρχείο, στον Μώλο, στη Σκάλα και στα Σφαγεία. Μαζί του θα είναι και ο Βρετανός Stuart Craig με την μπάντα του, που είχαν εμφανιστεί και πέρυσι στα Γιάννενα.

Και τις τρεις ημέρες, σε τρία διαφορετικά σημεία, θα παίζουν μουσικοί από ωδεία της πόλης: έξω από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη μπάντες από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, στη διασταύρωση των οδών Καπλάνη και Παπάζογλου συγκροτήματα από το Ioannina School of Music και στον Μώλο σχήματα από το Stars Music Academy.

Στις 24-25 Αυγούστου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», θα λειτουργούν μουσικά εργαστήρια και έκθεση κιθάρας του Σταύρου Ντούκα, έκθεση rock T-shirts των Κλέανδρου Ζυγούρη και Κώστα Γούλα, ενώ θα υπάρχουν και δημιουργίες tattoo artists.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ εντάσσονται η έκθεση 3D painting του Γιώργου Σίσκα και η έκθεση ζωγραφικής των Βασιλικής Σιαταρά και Ελένης Βλαχοθανάση, που θα φιλοξενούνται από τις 18 έως τις 25 Αυγούστου στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», καθώς και οι εκθέσεις φωτογραφίας των Αιμίλιου Νέου, Λεωνίδα Μπακόλα και Χάρη Μπινώλη με θέμα το rock στον Μεντρεσέ του Βελή τζαμιού και «Απειρωτάν Rock» του Μενέλαου Συκοβέλη στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, που θα έχουν διάρκεια από 18 έως 30 Αυγούστου. Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Το Castle Rock Festival είναι ένα φεστιβάλ που έδωσε στους Γιαννιώτες υλικό για να ονειρευτούν και μέσα από το οποίο τα Γιάννενα είδαν τεράστια ονόματα της παγκόσμιας ροκ σκηνής και ελπίζουμε ότι σύντομα θα τα ξαναδούμε. Και φέτος δίνει την ευκαιρία σε όλους τους δημιουργούς της πόλης να δείξουν τη δουλειά τους», τόνισε ο Γιώργος Γάκης, κάνοντας ειδική αναφορά στον Kip Winger, τον οποίο χαρακτήρισε «παγκοσμίου φήμης, ιδιοφυή μουσικό».

Στη μεγάλη συμβολή των χορηγών στη διοργάνωση του πολυσύνθετου αυτού φεστιβάλ στάθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου, ευχαριστώντας το «Ζαγόρι Α.Ε.», την «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» και την «Τράπεζα Ηπείρου».

Σχετικά άρθρα

Μεγάλος χορηγός στο 5ο Castle Rock Festival το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Ζαγόρι»

Castle Rock Festival σε πείσμα των καιρών

Η «Ιστορία του Ροκ» προπομπός για το 5ο Castle Rock Festival