ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Castle Rock Festival σε πείσμα των καιρών

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το 5ο Castle Rock Festival, που αναβιώνει το τριήμερο 23-25 Αυγούστου, μετά από μια δεκαετία σχεδόν, σε πείσμα των δυσκολιών που προκαλεί η πανδημία και στα ζωντανά θεάματα.

Την πεποίθηση ότι θα είναι ένα αξιοζήλευτο φεστιβάλ, γιατί ζούμε «στην πιο ωραία πόλη», εξέφρασε η «ψυχή» του φεστιβάλ Γιώργος Γάκης, σημειώνοντας ότι το Castle Rock Festival έβαλε τα Γιάννενα στον παγκόσμιο συναυλιακό χάρτη, αλλά έχει ακόμη μεγάλες δυνατότητες. Και πέρα από το ότι στη σκηνή του έχουν ανέβει μεγάλες προσωπικότητες του μουσικού στερεώματος, το σημαντικό είναι ότι αναδεικνύονται οι δυνατότητες και τα ταλέντα των τοπικών δημιουργών.
Ιδιαίτερη αναφορά στη συνεισφορά του Γιώργου Γάκη στην αναβίωση του σημαντικού αυτού φεστιβάλ, έκανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. «Ο Γιώργος Γάκης προσφέρει πολλά στα μουσικά δρώμενα της πόλης και μάλιστα αφιλοκερδώς, με αφάνταστη επιμέλεια, υπομονή, επιμονή και πάθος», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Θερμές ευχαριστίες στα συγκροτήματα που συμμετέχουν στο Ioannina Rock City για την αφιλοκερδή τους συμμετοχή και όλους τους εικαστικούς καλλιτέχνες και τους μουσικούς και δημιουργούς που, επίσης, αφιλοκερδώς στηρίζουν το Castle Rock, εξέφρασε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου, λέγοντας ότι για τρεις μέρες η πόλη θα ζήσει σε ρυθμούς ροκ.

Το πρόγραμμα

Το 5o Castle Rock Festival έχει προγραμματιστεί και θα είναι απλωμένο στο ιστορικό κέντρο, στο Κάστρο, στη λίμνη και το Νησί
Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, στην πλατεία Μαβίλη θα εμφανιστούν στις 9.30 το βράδυ πάνω από 50 μουσικοί της πόλης, οι οποίοι θα παίξουν από κοινού δέκα εμβληματικά ροκ τραγούδια σε μια εκδήλωση με τίτλο «Ioannina Rocking the City», ενώ τη βραδιά θα κλείσουν οι Bloody Arrows Project. Λίγο νωρίτερα, στις 8 το βράδυ, στο Νησί θα λάβει χώρα ένα έθνικ φεστιβάλ με κέλτικη μουσική από τους Beer for Breakfast και ρεμπέτικη μουσική από το συγκρότημα Απτάλικο.
Την Τρίτη 24 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής» έξι συγκροτήματα (Blood Vault, To Αστεροσκοπείο του Larry Bird, Aυτόπτες Μάρτυρες, InΣomnia Band, Rockin’ Rebels, Emerald) θα παίξουν κλασικό και ελληνικό ροκ, ενώ στο μουσείο Αργυροτεχνίας, στις 9 το βράδυ, ο Γιώργος Γάκης με ένα κουιντέτο πνευστών και τις Fortissimo θα παίξουν τζαζ υπό το φως του φεγγαριού, αποδίδοντας τραγούδια του Φρανκ Σινάτρα, του Έλβις Πρίσλει, του Πολ Άνκα κ.ά. Τίτλος της εκδήλωσης «Jazz me to the Moon».
Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια εν πλω Rockarolla στις 9 το βράδυ με τους Felony Case και προβολή ενός ντοκιμαντέρ με ροκ θεματολογία, στις 10.30 το βράδυ, στην πλατεία Μαβίλη.
Την Τετάρτη 25 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», πέντε συγκροτήματα (Spellbound, Elephant, Sliver, Daffodils, Ushala) θα παίξουν alternative ροκ, ενώ ειδική εμφάνιση θα κάνει ο Petros Fuzzhead. Και την τρίτη ημέρα θα υπάρχει και πάλι εν πλω Rockarolla με τους Blood Vault στις 9 το βράδυ και προβολή στην πλατεία Μαβίλη στις 10.30 το βράδυ, με την αυλαία να ρίχνει ο Kip Winger, ο οποίος θα τραγουδήσει πάνω σε μια ειδικά διαμορφωμένη σε μουσική σκηνή νταλίκα, που θα κάνει στάσεις στην κεντρική πλατεία, στο Δημαρχείο, στον Μώλο, στη Σκάλα και στα Σφαγεία. Μαζί του θα είναι και ο Βρετανός Stuart Craig με την μπάντα του, που είχαν εμφανιστεί και πέρυσι στα Γιάννενα.
Και τις τρεις ημέρες, σε τρία διαφορετικά σημεία, θα παίζουν μουσικοί από ωδεία της πόλης: έξω από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη μπάντες από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, στη διασταύρωση των οδών Καπλάνη και Παπάζογλου συγκροτήματα από το Ioannina School of Music και στον Μώλο σχήματα από το Stars Music Academy.
Στις 24-25 Αυγούστου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», θα λειτουργούν μουσικά εργαστήρια και έκθεση κιθάρας του Σταύρου Ντούκα, έκθεση rock T-shirts των Κλέανδρου Ζυγούρη και Κώστα Γούλα, ενώ θα υπάρχουν και δημιουργίες tattoo artists.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ εντάσσονται η έκθεση 3D painting του Γιώργου Σίσκα και η έκθεση ζωγραφικής των Βασιλικής Σιαταρά και Ελένης Βλαχοθανάση, που θα φιλοξενούνται από τις 18 έως τις 25 Αυγούστου στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», καθώς και οι εκθέσεις φωτογραφίας των Αιμίλιου Νέου, Λεωνίδα Μπακόλα και Χάρη Μπινώλη με θέμα το rock στον Μεντρεσέ του Βελή τζαμιού και «Απειρωτάν Rock» του Μενέλαου Συκοβέλη στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, που θα έχουν διάρκεια από 18 έως 30 Αυγούστου. Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Γιώργος Γάκης unplugged στο Beer Brothers

Ηπειρωτικός Αγών

Με Jelusick και σύσσωμη την τοπική ροκ σκηνή

«Η ιστορία του ροκ» με τον Γιώργο Γάκη