Βαγγέλης Χατζηνικολάου - Βίκυ Κατσίκα στη «Νόρα» του Ίψεν.
ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων αποχαιρετά τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου

Με πολλή συγκίνηση, νοσταλγία και αγάπη αποχαιρετά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου, τον εξαίρετο συνεργάτη και ηθοποιό, όπως τον χαρακτηρίζει, διαβιβάζοντας στους δικούς του ανθρώπους τα θερμά του συλλυπητήρια.

Ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου βρέθηκε στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε δυο διαφορετικές εποχές της καριέρας του. Τον περασμένο χειμώνα, στη «Νόρα» του Ίψεν, όταν ερμήνευσε τον Γκρόγκσταντ, και πριν πολλά χρόνια, το καλοκαίρι του 1995, στον «Γενικό Γραμματέα» του Ηλία Καπετανάκη, μια ιδιαίτερη παράσταση για το ηπειρωτικό Θέατρο -μιας και είχε χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως η καλύτερη ή τουλάχιστον μια από της καλύτερες της χώρας για εκείνη τη θεατρική περίοδο- ερμηνεύοντας, νέος τότε, τον Θεόδωρο, γιό του Γραμματέα.

Γιώργος Γκίκας, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Γιάννης Τάτσης και Βαγγέλης Χατζηνικολάου στον «Γενικό Γραμματέα» του Ηλία Καπετανάκη.

Ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και στο θεατρικό εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου, δίπλα στον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με την «Ανάκριση» του Π. Βάις. Ακολούθησαν συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο, τη Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, το Θέατρο Διάνα της Ελένης Ράντου, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Αμόρε, τα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Καλαμάτας και Κρήτης, το Μικρό Παλλάς, το Θέατρο Βρετάνια, το Θέατρο του Νέου Κόσμου κ.ά. Υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη του Θωμά Μοσχόπουλου, του Νίκου Μαστοράκη και του Γιάννη Κακλέα. Παράλληλα με την υποκριτική, έγραψε για το θέατρο και την τηλεόραση και σκηνοθέτησε παραστάσεις για τη θεατρική ομάδα «MANIART», της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος. Το θεατρικό «PresstheButton» που έγραψε το 2004 τιμήθηκε με το βραβείο κοινού καλύτερου νεοελληνικού έργου, καθώς και η παράσταση την οποία σκηνοθέτησε, απέσπασε το βραβείο καλύτερης παράστασης της χρονιάς.

Σχετικά άρθρα

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο

«Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων